Ο σούπερσταρ του βιολιού Nigel Kennedy επιστρέφει στο Ηρώδειο

Ο σούπερσταρ του βιολιού Nigel Kennedy, μετά την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε το ελληνικό κοινό, επιστρέφει στο Ηρώδειο, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει, μαζί με 30μελή Ορχήστρα, το πιο διάσημο έργο του: Τις «4 εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι.

Ο Nigel Kennedy, στο Ηρώδειο, θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος, δύο από τα πιο διάσημα κονσέρτα του Johann Sebastian Bach: Κονσέρτο για βιολί σε ΛΑ ελάσσονα, BWV 1041 και κονσέρτο για δύο βιολιά σε ΡΕ ελάσσονα, BWV 1043. Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστεί ολόκληρο το έργο του Αντόνιο Βιβάλντι «Οι Τέσσερις Εποχές».
Μαζί με τον Nigel Kennedy το Nigel Kennedy Ensemble και η Athens Chamber Orchestra, μία ορχήστρα ειδικά στελεχωμένη για τη συναυλία του Nigel Kennedy από κορυφαίους Έλληνες μουσικούς.
Τριάντα χρόνια πριν, ο Nigel Kennedy με την ηχογράφηση του Four Seasons (Τέσσερις Εποχές), του Vivaldi, έφερε την επανάσταση στην κλασσική μουσική. Η ηχογράφηση του 1989 κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Guinness ως το καλύτερο κλασικό έργο όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα και παραμένει ως σήμερα ο κλασσικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.
Ο Nigel Kennedy δεν έχει μόνο αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους βιρτουόζους βιολιού στον κόσμο, αλλά είναι ο πρώτος σε πωλήσεις κλασικός βιολιστής όλων των εποχών. Η τεχνική του, το μοναδικό ταλέντο και η πληθωρική σκηνική του παρουσία, έφεραν νέες προοπτικές τόσο στο κλασσικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Ο Kennedy έχει παίξει με τις κορυφαίες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.
– Τιμές εισιτηρίων: από 28 ευρώ έως 88 ευρώ
Πληροφορίες- κρατήσεις: 211 800 5141 (Η εταιρεία παραγωγής συνιστά στους αγοραστές εισιτηρίων, να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους είτε μέσω τηλεφωνικού κέντρου, είτε μέσω του επίσημου δικτύου της viva.gr)

Πήγαινε στην κορυφή