Γκρέτα Τούνμπεργκ, a true fighter

ΚΟΣΜΟΣ
Γκρέτα Τούνμπεργκ, a true fighter

Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η μόλις 16 χρονών υπερασπίστρια μέσα από την έντονη και συναισθηματική της ομιλία καταφέρνει να στραφεί κατά των παγκόσμιων ηγετών και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή.
Μέσα από τα μάτια ενός 40αρη θα θεωρηθεί ως μια θεατρική και ψεύτικη πράξη. Θα προσπαθήσει να καλύψει τα λάθη του και την αδιαφορία του για την κλιματική αλλαγή πίσω από τα μυστικά της Γκρέτας, ότι η 16χρονη Σουηδέζα πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και ότι πίσω από την ίδια κρύβεται ένα τεράστιο επικοινωνιακό κύκλωμα που τη στηρίζει. Και αυτό, γιατί ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να φανταστεί παιδιά σαν την Γκρέτα, παιδιά σαν κι εμένα, τα οποία μέσα από τον καθημερινό τους μικρό αγώνα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο περιβάλλον για να ζήσουμε όχι μόνο εμείς αλλά και οι μελλοντικές γενιές.
Μέσα από τα μάτια όμως μιας συνομήλικης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχει θαυμασμός και περηφάνια που κάποια από την ίδια γενιά τόλμησε να ορθώσει το ανάστημα της, να πάει κόντρα στον ενήλικο, αυστηρό κόσμο εκφράζοντας την γνώμη της και τα συναισθήματα της, ξέροντας ότι αυτό θα προκαλέσει πολλών ειδών αντιδράσεις.
Από προσωπική πείρα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πια οι νέοι φοβούνται και δειλιάζουν να σταθούν στα πόδια τους και να φωνάξουν…Να φωνάξουν ότι αυτός είναι ο κόσμος μας και όχι ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας όπου ο καθένας μπορεί να τον βλάπτει και τον κακομεταχειρίζεται. Όχι! Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν, εφόσον τόσα χρόνια εσείς δεν καταφέρατε κάτι σημαντικό!
ΗΛΙΑΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
15 χρονών
Πρότυπο Βαρβάκειο Λύκειο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή