Υποψήφιος για πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο Γιώργος Μαρκόπουλος,του Β. Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Υποψήφιος για πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο Γιώργος Μαρκόπουλος,του Β. Γιαννακόπουλου

Μετά την άνετη εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου Γαλατσίου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος μπαίνει στη διαδικασία μιας άλλης εκλογικής αναμέτρησης. Αυτή τη φορά θα αναμετρηθεί με άλλους Δημάρχους της Αττικής για τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).
Η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί περίπου σε ένα μήνα από σήμερα και το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από τους 66 Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής καθώς και από 240 δημοτικούς συμβούλους – εκπροσώπους των 66 δήμων.
Αντίπαλοι του Γιώργου Μαρκόπουλου στη διεκδίκηση για τη θέση του Προέδρου είναι προς το παρόν ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη, και Σταύρος Τζουλάκης, Δήμαρχος Ν. Σμύρνης. Ο πρώτος είναι και ο σημερινός πρόεδρος της ΠΕΔΑ, ο δε δεύτερος καθώς και ο δήμαρχος Γαλατσίου θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι.
Στο παρελθόν πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ (έτσι λεγόταν τότε η σημερινή ΠΕΔΑ) είχε διατελέσει για 8 χρόνια (1978-1986) ο αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου.
Στην προσπάθειά του ο Γιώργος Μαρκόπουλος να πείσει τους συναδέλφους του δημάρχους, έχει έρθει σε προσωπική επαφή μαζί τους και ευελπιστεί ότι στο τέλος θα είναι εκείνος ο νικητής της αναμέτρησης.
Ευχόμαστε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της ΠΕΔΑ ο Δήμαρχος Γαλατσίου, γιατί εκτός των άλλων θα είναι προς όφελος και του δικού μας δήμου. Κάτι παραπάνω θα μπορέσει να προσφέρει στην πόλη μας και από τη νέα του θέση. Καλή επιτυχία, λοιπόν!

 


Ποιός είναι ο ιδιοκτήτης;

Το Ολυμπιακό Παλαί Γαλατσίου, από το 2005 μέχρι σήμερα, είναι θέμα συζήτησης τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην κοινωνία της πόλης.

Σε μια ακόμα συζήτηση για το Παλαί, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γαλατσίου ακούστηκε να λέει ότι «εμείς είμαστε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου». Προφανώς πρόκειται για μια λεκτική υπερβολή του Γιώργου Μαρκόπουλου. Διότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι το Υπερταμείο (ΤΑΙΠΕΔ).
Όλοι βέβαια οι Γαλατσιώτες αισθανόμαστε ότι το Παλαί μας ανήκει. Θα είμασταν όμως πραγματικοί ιδιοκτήτες αν αυτό είχε τεθεί ως όρος όταν η τότε δημοτική αρχή της πόλης έδινε το πράσινο φως για την κατασκευή του.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φιέστα στο χώρο του Δημαρχείου, κάπου πίσω στο 2000, όταν είχε υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου και της Επιτροπής 2004 και το μόνο που ακούστηκε ήταν ευχές! Καμία μα καμία ουσιαστική δέσμευση για την τύχη του ακινήτου.
Θα έπρεπε λοιπόν τότε να είχε μπει όρος που θα έλεγε ότι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων το Παλαί θα περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Γαλατσίου. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε.
Ας έρθουμε στο σήμερα και να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε για αυτό το θέμα.
Η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ, ως γνωστόν, λήγει σε 4 μήνες από σήμερα και ήδη ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις της δημοτικής αρχής της πόλης και της διοίκησης του Ταμείου για την ανανέωσή της.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Γαλατσίου «εμείς ζητάμε πλέον την επ’αόριστον παραχώρηση όλης της εγκατάστασης».
Πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό να γίνει διότι υπάρχει και το προηγούμενο του Ολυμπιακού ακινήτου των Ανω Λιοσίων. Εκεί είχε κατασκευαστεί Ολυμπιακό Παλαί για τα αγωνίσματα της πάλης και όπως και το δικό μας είχε περάσει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόσφατα όμως άλλαξε χέρια και πέρασε στη Γ.Γ.Α. και διοικείται από κοινού με το ΣΕΦ Φαλήρου.
Αν λοιπόν και το Παλαί Γαλατσίου περάσει στη Γ.Γ.Α. πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολη η παραχώρησή του στο Δήμο μας. Ας το έχουμε κι αυτό υπόψη μας στις συζητήσεις για τη νέα σύμβαση παραχώρησης.


Σεβασμός στον Κανονισμό…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/9, τα μέλη του Σώματος συζήτησαν επί μιάμιση και πλέον ώρα για το κτιριακό πρόβλημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Το τί είπώθηκε από την κάθε πλευρά θα το διαβάσετε στις σελ. 4 και 5 του «Παλμού». Το θεωρούμε κι εμείς ως θέμα σοβαρό γι’αυτό και δίνουμε τόση έκταση – όπως εξάλλου έχουμε κάνει στο παρελθόν για παρόμοια προβλήματα σε άλλα σχολικά κτίρια.
Θα πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (σύμβουλοι, σύλλογοι, γονείς, δημότες…) ότι υπάρχει ένας ψηφισμένος Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και θα πρέπει να γίνεται σεβαστός από όλους.
Αν δεν υπάρχει σεβασμός στον Κανονισμό τότε δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση. Δεν μπορεί ο καθένας ξεχωριστά να παίρνει το λόγο και με το έτσι θέλω. Ο ρόλος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άχαρος αλλά είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τον Κανονισμό προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αν δεν μας αρέσει ο Κανονισμός, τον αλλάζουμε. Όσο όμως υπάρχει, πρέπει να τον τηρούμε όλοι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή