Ιπτάμενα ταξί στον Σηκουάνα την άνοιξη του 2020

Παριζιάνοι και περαστικοί παρατηρούν αποσβολωμένοι ένα φουτουριστικό όχημα να σχίζει τα νερά του Σηκουάνα. Στην πραγματικότητα το ιπτάμενο ταξί δεν επιπλέει, αλλά πετά πάνω από τα νερά του ποταμού της πόλης του Παρισιού. Πρόκειται για το νέο μέσο μεταφοράς της γαλλικής πρωτεύουσας που είναι πολύ πιθανό να δούμε να κυκλοφορεί (ή μάλλον να πετά) στον Σηκουάνα από την άνοιξη του 2020.

Η εταιρία SeaBubbles είναι εκείνη που πραγματοποιεί το μεγαλόπνοο σχέδιο, ερευνώντας κάθε λεπτομέρεια εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, τη Δευτέρα που μας πέρασε οι υπεύθυνοι των ιπτάμενων ταξί πήραν το πράσινο φως από τις αρχές του Παρισιού προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια πρώτη δοκιμή.
«Παραβήκαμε τους ισχύοντες κανονισμούς, επιτρέποντας στα ιπτάμενα ταξί να κινηθούν με ταχύτητα ως 30χλμ/ω, προσπερνώντας πλοία και κάνοντας αναστροφές» εντός του Σηκουάνα εξήγησε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιλ-ντε-Φρανς που χορήγησε την άδεια για την πρώτη αυτή δοκιμή.
Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν πως οι πρώτες αυτές δοκιμές θα δώσουν στοιχεία σε έρευνα της αστυνομίας και της περιφέρειας προκειμένου να τροποποιηθούν οι κανονισμοί κίνησης στον Σηκουάνα. «Αν η έρευνα καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα, μια εμπορική εκμετάλλευση των ιπτάμενων ταξί θα μπορούσε να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2020» σημείωσαν οι γαλλικές αρχές.
Τα φουτουριστικά ταξί θα πρέπει να βρουν τρόπους να συνυπάρξουν με την αυξημένη κίνηση στον Σηκουάνα, η οποία υπολογίζεται στα 100 πλοία την ώρα. Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια γραμμή ταξί, στην καρδιά του Παρισιού. «Υπάρχει ένα αυτοκινητόδρομος στην πόλη που κανείς δεν χρησιμοποιεί» δηλώνει ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SeaBubble, Άντρερς Μπριγκντάλ, μια εταιρεία γαλλικών και σουηδικών συμφερόντων.
Το ιπτάμενο ταξί έχει μήκος 4 μέτρα και πλάτος 2μ. Σε αυτό μπορούν να επιβιβαστούν πέντε άτομα, τέσσερις επιβάτες και ο οδηγός. Κινείται με τη χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ που βρίσκονται στα πτερύγια και τα οποία εκμεταλλεύονται την υδροδυναμική ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στο ταξί να πετά πάνω στο νερό.
Το ιπτάμενο ταξί μπορεί να κινηθεί με 30χλμ/ω ενώ έχει αυτονομία 2 ωρών και οι μπαταρίες του επαναφορτίζονται σε 40’ λεπτά. Η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις για εκμετάλλευση του ταξί και σε άλλες πόλης της Γαλλίας, όπως η Λιόν. Επιπλέον, η SeaBubble βρίσκεται σε συζητήσεις με τους νέους ιδιοκτήτες ξενοδοχείου στις όχθες του Σηκουάνα, του ομίλου LVMH, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του την άνοιξη του 2020.
Από την εταιρία αναφέρουν πως βρίσκονται σε συνεχείς δοκιμές προκειμένου να μειώσουν το μέγεθος των κινητήρων. «Εργαζόμαστε για μια μηχανή έξι φορές πιο ισχυρής» εξηγεί ο Μπρινγκντάλ. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο όχημα, ένα ιπτάμενο λεωφορείο που θα μπορεί να μεταφέρει 32 επιβάτες.
(Πηγή: iefimerida.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή