Κεντρική πλατεία Το Δ.Σ. απέρριψε τις ενστάσεις

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κεντρική πλατεία Το Δ.Σ. απέρριψε τις ενστάσεις

Υπέρ της απόρριψης των ενστάσεων κατά της με αριθμ. 406/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία το οικοδομικό τετράγωνο στο Παλαιό Τέρμα Γαλατσίου χαρακτηρίστηκε, τον Δεκέμβριο του 2018, στο σύνολό του ως κοινόχρηστος χώρος – πλατεία, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Σώμα στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
Οι ενστάσεις υποβλήθησαν από ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πρόσοψη στο επίμαχο οικοδομικό τετράγωνο και τις οποίες η Τεχνική Υπηρεσία πρότεινε στο Σώμα να απορρίψει ως αόριστες και αβάσιμες. Η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησαν με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ενώ οι δύο μόλις αρνητικές ψήφοι ήρθαν από τους Σπύρο Παναγιώτου και Αγγέλικα Σαπουνά.

τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Γαλατσίου στο Ο.Τ. του Παλαιού Τέρματος (Αγ. Γλυκερίας – Ιπποκράτους – Λυσίου – Γαλατσίου) ώστε να χαρακτηριστεί στο σύνολό του κοινόχρηστος χώρος – πλατεία για λόγους «οικιστικής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αλλά και οικονομικής αναβάθμισης της περιοχής» καθώς προορίζεται για τη δημιουργία κεντρικής πλατείας της πόλης μας, είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, είχε χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή ως ιστορική, ως απόφαση ορόσημο για την πόλη μας ενώ κατά αυτής είχαν τότε ψηφίσει οι σύμβουλοι της «Ενότητας για την Ανατροπή στο Γαλάτσι» Σπ. Παναγιώτου και Α. Παπαδοκωστόπουλος (οι οποίοι κατέθεσαν δική τους πρόταση καθώς έκριναν το κόστος της απαλλοτρίωσης υψηλό) και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Π. Δαβίλλας.
Κατά αυτής της απόφασης, λοιπόν, υποβλήθηκαν οι παραπάνω ενστάσεις, οι οποίες τελικώς απορρίφθηκαν από το Σώμα στο σύνολό τους, στην προχθεσινή συνεδρίασή του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ:
«ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»
«Είναι τόσο σημαντικό το ζήτημα αυτό, της δημιουργίας κεντρικής πλατείας στην πόλη μας, το οποίο ταλανίζει τους κατοίκους της εδώ και δεκαετίες και είναι τόσο κρίσιμη η απόφαση αυτή γι’αυτό και έρχεται αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Διότι είναι μια απόφαση που θα αλλάξει την ιστορία του Γαλατσίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, εισηγούμενος το θέμα.
Ως προς τους ενιστάμενους και απαντώντας στον κύριο προβληματισμό τους που έχει να κάνει με το κατά πόσο ο Δήμος είναι σε θέση να προχωρήσει την απαλλοτρίωση και να καλύψει ένα τόσο υψηλό οικονομικό κόστος, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε την «πολύ καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία του παρέχει να δυνατότητα να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις οικονομικές απαιτήσεις του έργου» και συνέχισε:
«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η απαλλοτρίωση είναι ένα επαχθές μέτρο. Και εγώ ο ίδιος νοιώθω αμήχανα καθώς με ορισμένους από τους ιδιοκτήτες γνωρίζομαστε εδώ και χρόνια προσωπικά. Η απαλλοτρίωση όμως είναι και ένα μέτρο που, βάσει του Συντάγματος, λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ξέρω πως οι ενιστάμενοι ιδιοκτήτες των επίμαχων ακινήτων είναι από τις πιο παλιές οικογένειες του Γαλατσίου, ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω ότι όλοι οι Γαλατσιώτες, παλιοί και νέοι, έχουν εκφράσει αυτό το πάγιο αιτήμά τους για δημιουργία κεντρικής πλατείας στην πόλη μας, ενός σημείου αναφοράς, ενός κεντρικού σημείου συνάντησης όλων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η ωφέλεια για την πόλη μας θα είναι μεγάλη και γι’αυτό η απόφαση αυτή είναι μονόδρομος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκταση είναι η μόνη ενδεδειγμένη για τη δημιουργία κεντρικής πλατείας, όχι μόνο λόγω έκτασης, αλλά και ακριβώς επειδή βρίσκεται στο κέντρο του Γαλατσίου.»
Και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Κύριοι, πρόκειται για ένα όνειρο δεκαετιών. Δεν περπατάμε πλέον στα τυφλά και το πιο σημαντικό είναι πως σήμερα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του μεγάλου αυτού έργου.»

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Ιστορικής σημασίας για την πόλη μας αλλά και δύσκολη, χαρακτήρισε την απόφαση που κλήθηκε να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Ζώμπος, αναγνωρίζοντας ότι «η απόφαση δεν μπορεί να είναι διαφορετική από το να απορρίψουμε τις ενστάσεις και να προχωρήσουμε στη δημιουργία κεντρικής πλατείας.»
«Το Ο.Τ. αυτό είναι μεγάλο σε έκταση και δεν υπάρχει καλύτερο σημείο στην πόλη από αυτό γιατί είναι όντως η κεντρικότερη διασταύρωση, σημαντικών οδικών αξόνων. Και εκτός από την κοινωνική αναβάθμιση, θεωρώ ότι και τα εμπορικά – οικονομικά οφέλη για το Γαλάτσι και τους κατοίκους του θα είναι σημαντικά. Ωστόσο εμείς προτείνουμε να ανατρέξουμε και σε μια παλιότερη μελέτη, του 2009, για την κεντρική πλατεία, βάσει της οποία το έργο εκτεινόταν μιλώντας και για ανάπλαση – πεζοδρόμηση της Πρωτοπαπαδάκη και της Ελ. Βενιζέλου, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη πνοή στην πόλη και να κάνει ακόμα αρτιότερη τη βιωσιμότητά της. Ψηφίζουμε το θέμα και να ευχηθούμε τα επόμενα στάδια να προχωρήσουν ομαλά και το έργο να φτάσει στην τελική υλοποίησή του.»
Θετικός στο να απορριφθούν οι ενστάσεις και να προχωρήσει το έργο και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ο οποίος στάθηκε κυρίως στη μελέτη σκοπιμότητας του έργου και στα ενδιαφέροντα, όπως είπε, περιβαλλοντικά στατιστικά στοιχεία.
«Πρόκειται για ένα αναμφισβήτητα μεγάλο έργο και η μελέτη σκοπιμότητάς του στέκεται σε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και αιτιολογεί την επιβαλλόμενη ενέργεια της διαμόρφωσης κεντρικής πλατείας στο σημείο. Ωστόσο από αυτά τα ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία, προκύπτει και η διαρκής ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου Γαλατσίου εδώ και δεκαετίες. Αν όντως τα πιστεύουμε αυτά που λέμε στην εν λόγω μελέτη – π.χ. πόσα τετραγωνικά πρασίνου αντιστοιχούν σε κάθε κάτοικο κλπ. – τότε πρέπει να τα υιοθετήσουμε από τη μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη. Το ότι το Γαλάτσι είναι ένα απέραντο θερμοκήπιο με τεράστιες πολυκατοικίες και πολύ τσιμέντο, γι’αυτό έχουν ευθύνες κάποιοι. Δεν αμφισβητούμε ότι η κεντρική πλατεία έχει πολλά να προσφέρει σε πολλά επίπεδα, ακόμα και σε επίπεδο ασφαλείας, όμως σας καλούμε να γίνετε τολμηροί και σε άλλες γειτονιές. Να γίνετε τολμηροί και στην Πρωτοπαπαδάκη όπου οι πεζοί δεν έχουν χώρο να προχωρήσουν. Οι πεζοί μας ψηφίζουν, όχι τα αυτοκίνητα, κύριοι συνάδελφοι. Να γίνετε τολμηροί και σε άλλες γειτονιές της πόλης μας και να τις αναβαθμίσετε περιβαλλοντικά. Η μελέτη σκοπιμότητας θέτει κάποια ζητήματα για τα οποία η απόφασή μας σήμερα εδώ οφείλει να είναι θετική. Λέμε ναι στο να προχωρήσουμε.»
«Ελαφρά τη καρδία» θεωρεί ο επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι ο Τόπος μου», Σπύρος Παναγιώτου, ότι συντάχθηκε η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας που προτείνει την απόρριψη των ενστάσεων κατά της δημιουργίας κεντρικής πλατείας στο Ο.Τ. του Παλαιού Τέρματος.
«Θεωρώ ότι αυτή είναι η πρώτη συζήτηση και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα καθώς βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύπλοκου ζητήματος. Με εύκολο τρόπο εισηγείται η Υπηρεσία την απόρριψη των ενστάσεων χαρακτηρίζοντάς τες άνευ ουσίας. Ναι, με αυτό το έργο λέγεται ότι αυξάνουμε τα τετραγωνικά πρασίνου ανά κάτοικο αλλά ερωτώ είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση; Το Γαλάτσι δεν έχει τόσο ανάγκη από μια κεντρική πλατεία όσο από δρόμους ελεύθερους που οδηγούν σε ένα κεντρικό σημείο συνάντησης. Επίσης, όλες οι πλατείες που έχουν γίνει πέριξ των σταθμών του Μετρό, αποδεδειγμένα έχουν αυξήσει τα όρια των ρύπων εντός της πόλης καθώς επίσης και του θορύβου, ενός ρύπου που πολλοί δεν λαμβάνουμε υπόψιν. Επιπλέον, η δημιουργία κεντρικής πλατείας σημαίνει και αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή. Που σημαίνει αύξηση των ενοικίων των ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε εκδίωξη της μεσαίας και μικρής επιχειρηματικότητας καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες οικονομικές απαιτήσεις. Δεν ενδιαφέρει τη διοίκηση του Δήμου η μεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα της πόλης μας;
»Και φυσικά να μάθουμε ποιός θα πληρώσει το κόστος της απαλλοτρίωσης; Μήπως τελικώς έχουμε τα ίδια φαινόμενα όπως και στην πλατεία Ηνιόχου; Και έρθουν οι πόροι από το δημοτικό ταμείο, εν τέλει αναρωτιέμαι είναι όντως προς όφελος της πόλης να μένουν αδιάθετα ποσά στα ταμεία του Δήμου για να πραγματοποιηθεί ένα ψεύτικο όνειρο αντί να διατεθούν σε άλλα έργα, περισσότερα, διάσπαρτα που χρειάζεται η πόλη μας. Ναι, υπάρχει επιλογή: Από την Τράλλεων μέχρι το Παλαιό Τέρμα, επί της Λ. Βεΐκου, να εφαρμοστεί ο νόμος και σ’όλη αυτή την έκταση να περιοριστούν τα μαγαζιά όπως οφείλουν, αφήνοντας ελεύθερα τα πεζοδρόμια για τους πεζούς. Και στα ενδιάμεσα στενά να προχωρήσουμε σε αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις ώστε να έχουμε μια συνολική ανάπτυξη. Φυσικά, καταψηφίζουμε.»
Θετική ως προς την αναγκαιότητα του έργου η επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι Αύριο», Έλενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν, ωστόσο με πολλές επιφυλάξεις ως προς τα οικονομικά μεγέθη του έργου.
Διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε στην παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» καθώς οι δύο δημοτικοί της σύμβουλοι μοιράστηκαν ανάμεσα στο ναι και την αποχή από την ψηφοφορία. Πρώτος πήρε το λόγο ο Νίκος Χωριανόπουλος, ο οποίος θεωρεί τη σημασία της δημιουργίας κεντρικής πλατείας στο Παλαιό Τέρμα τεράστια. «Το Γαλάτσι από ένα δροσερό και ανθρώπινο προάστιο, έχει δυστυχώς μετατραπεί σε ένα τσιμεντένιο προάστιο με τον τρόπο που οικοδομήθηκε και ρυμοτομήθηκε. Το σημαντικό πλεονέκτημα της δημιουργίας κεντρικής πλατείας στην πόλη μας θα είναι το κοινωνικό, καθώς θα λειτουργήσει ως χώρος γενικότερης συνάθροισης των Γαλατσιωτών. Επίσης αν προστεθούν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις, όπως π.χ. υπογειοποίηση του κεντρικού κόμβου και από πάνω πεζοδρομηθεί και φτάσει μέχρι και το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, τότε θα υπερδιπλασιαστεί ο χώρος και θα πάψει και αυτός ο τεμαχισμός της πόλης μας στα τέσσερα. Ψηφίζω ναι, να προχωρήσουμε.»
Την ύπαρξη σοβαρών επιφυλάξεων από πλευράς της παραδέχτηκε στη συνέχεια η Αγγέλικα Σαπουνά, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή συζητάμε τις ενστάσεις που έχουν να κάνουν αναμφισβήτητα με τις αποζημιώσεις. Και εγώ δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα της δημιουργίας κεντρικής πλατείας όμως δεν μπορώ να υπερψηφίσω ένα έργο του οποίου δεν γνωρίζω σημαντικές παραμέτρους, όπως για παράδειγμα το οικονομικό του σχέδιο. Γι’αυτό και απέχω από την ψηφοφορία.»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η δημιουργία κεντρικής πλατείας στην πόλη μας είναι μια συζήτηση που χρονολογείται από πολύ παλιά. Η διοίκηση του αείμνηστου Βασίλη Παπαδιονυσίου ήταν η πρώτη που «έβαλε στο μάτι» το οικοδομικό τετράγωνο του Παλαιού Τέρματος και με την υπ’αριθμ. 63/1994 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου πρότεινε αρχικώς την εν λόγω τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο αδόμητο οικόπεδο μεταξύ των οδών Αγ. Γλυκερίας – Ιπποκράτους – Λυσίου σε κοινόχρηστο χώρο – πράσινο.
Στη συνέχεια, το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά τη συνεδρίασή τον Ιούνιο του 1995, γνωμοδότησε ότι «θα πρέπει να χαρακτηριστεί όλο το οικοδομικό τετράγωνο ως χώρος κοινόχρηστου πρασίνου προκειμένου να αναδειχθεί και να αποκτήσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο…».
Το 2003, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου με την 214 απόφασή του γνωμοδότησε υπέρ του χαρακτηρισμού ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου στο Παλαιό Τέρμα.
Με αυτά ως προϊστορία και λαμβάνοντας υπόψιν τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης μας και φυσικά το πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Γαλατσίου για δημιουργία μιας κεντρικής πλατείας, ενός χώρου αναφοράς για την πόλη, ενός χώρου συνάντησης, αναψυχής και περιπάτου που θα αποτελεί ανάσα στο μέσο του δημοτικού μας αστικού ιστού, η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου επανήλθε, τον περασμένο Δεκέμβριο, με νέα πρόταση αναφορικά με τον χαρακτηρισμό του υπόλοιπου τμήματος στο επίμαχο οικοδομικό τετράγωνο σε κοινόχρηστο χώρο – πλατεία.
Ο χαρακτηρισμός του χώρου αυτού ως κοινόχρηστου καθίσταται επιτακτικός και σ’αυτό συνηγορούν τα εξής δεδομένα:
Πρώτον, ο ρυθμός ανάπτυξης του Δήμου Γαλατσίου, τόσο πληθυσμιακό όσο και σε οικιστικό επίπεδο έχει επηρεάσει αρνητικά την πόλη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τους υψηλούς συντελεστές δόμησης που ισχύουν (από 1,2 έως 2,6) και την παρατηρούμενη εξάντληση των συντελεστών αυτών (με επιταχυνόμενους ρυθμούς πριν την κρίση), έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, αφού δεν εξασφαλίζονται ούτε οριακά οι αναγκαίες προϋποθέσεις σε κοινόχρηστους χώρους.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι για κάθε κάτοικο του Δήμου Γαλατσίου αντιστοιχούν περίπου 1,2 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου, αντί των 5 τ.μ. που είναι το ελάχιστο επιτρεπτό, όπως προκύπτει από τη μελέτη των χρήσεων γης που έχει συνταχθεί για το Δήμο Γαλατσίου. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή οι δηλωμένοι κάτοικοι είναι 60.000 αλλά με βάση τις εκτιμήσεις του Δήμου (ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τέλη κ.ο.κ.) οι κάτοικοι στην πραγματικότητα ξεπερνούν τις 110.000. Με τους καθημερινούς επισκέπτες ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά.
Δεύτερον, η έκταση όλου του Ο.Τ.19/τ.97 που συνολικά είναι 4.515 τ.μ., σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τμήμα του, εμβαδού 2.523 τ.μ. είναι ήδη χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο και ανήκει στο Δήμο, ευνοούν τους σκοπούς της επιδιωκόμενης δημόσιας ωφέλειας, την δημιουργία δηλαδή ενός ικανοποιητικού ελεύθερου ανοιχτού δημόσιου χώρου.
Τρίτον, το Ο.Τ βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν διαθέτει πλησίον άλλο δημόσιο ελεύθερο χώρο ενώ περιμετρικά του Ο.Τ. βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα σε όγκο και από τα υψηλότερα κτήρια του Γαλατσίου. Μάλιστα, το υψηλότερο και το μεγαλύτερο κτήριο της πόλης (10 ορόφων) βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Ο.Τ. Σημειώνουμε ότι σε ότι αφορά την υγιεινή της (κάθε) πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν πλατείες – ελεύθεροι χώροι, καθώς συντελούν στον καλύτερο αερισμό, στη μείωση του θορύβου, στο φωτισμό και ηλιασμό των κτιρίων. Η υψηλή κτιριακή πυκνότητα του Γαλατσίου και ο κυκλοφοριακός κόμβος της Λ. Βεΐκου – Γαλατσίου / Πρωτοπαπαδάκη δυσκολεύει την εξουδετέρωση των αέριων αποβλήτων, την κίνηση του αέρα και τον ηλιασμό.
Τέταρτον, για τους ίδιους προαναφερόμενους λόγους κρίνεται σημαντική η δημιουργία πλατείας στο συγκεκριμένο Ο.Τ. με σκοπό την παροχή ασφαλείας σε περιπτώσεις σεισμών ή άλλων καταστροφικών γεγονότων, ικανός α) ως «χώρος καταφυγής – οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού»1 και β) ως «χώρος παροχής βοήθειας».
Τέλος, σημαντικό είναι να υπογραμμιστεί ότι ένα σημαντικό τμήμα των 4,5 στρεμμάτων του Ο.Τ. ως κεντρική πλατεία, θα φυτευθεί με ενδημικά είδη, βελτιώνοντας το επιβαρυμένο περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι η φυτοκάλυψη της πλατείας θα προκαλέσει τα εξής οφέλη:
Περιορισμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Επίδραση στις συνθήκες μικροκλίματος
Εμπλουτισμός υδροφόρου ορίζοντα
Αντιανεμική προστασία
Μείωση του θορύβου
Καταπολέμηση της σκόνης
Προστασία της βιοποικιλότητας
Η δημιουργία κεντρικής πλατείας θα αυξήσει την οικονομική ροή τόσο της άμεσης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Διεθνώς, οι πλατείες και δη οι κεντρικές αποτελούν τοπικοί «πόλοι ανάπτυξης» οι οποίοι διαχέουν την δυναμική τους στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό σημαίνει πως θα αυξηθούν οι εμπορικές δραστηριότητες γύρω από την πλατεία, θα αυξηθούν οι αξίες των ιδιοκτησιών (σύμφωνα με εκτιμήσεις της κτηματαγοράς 5-12%) και κατ’ επέκταση θα αυξηθούν και τα δημοτικά έσοδα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στις εμπορικές (και άλλου είδους) παρακείμενες επιχειρήσεις, αλλά και θέσεις εργασίας στη φάση κατασκευή της πλατείας αλλά και της καθημερινής συντήρησής της. Παράλληλα ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί από τον Δήμο την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ, το οποίο γίνεται στο «μακρινό» Άλσος Βεϊκου, εκδηλώσεις του οποίου θα είναι έτσι πιο προσιτές σε κατοίκους της πόλης που αδυνατούν να μετακινηθούν προς το Άλσος. Τέλος, εφόσον κατασκευαστεί και αναψυκτήριο, όπως έχει προβλεφθεί ήδη στο τμήμα του Ο.Τ. που ανήκει στο Δήμο, θα αυξηθούν τα έσοδα του Δήμου(για να υποστηρίξει τις κοινωνικές του υπηρεσίες) ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
Επίσης, να μην ξεχνάμε τον προγραμματισμό επέκτασης του Μετρό. Στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο προβλέπεται να κατασκευαστεί ο δεύτερος σταθμός του μετρό της Γραμμής 4 στο Γαλάτσι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή