Διαρροή Νο2, Γάφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Διαρροή Νο2, Γάφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Εκτός της μίας σίγουρης διαρροής, όπως σας έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα, που είχαμε εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στην εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε και δεύτερη διαρροή – αυτή τη φορά στην εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Οικονομική Επιτροπή είναι 9μελής μαζί με τον Πρόεδρο, θέση την οποία καταλαμβάνει ο Δήμαρχος. Η πλειοψηφία διαθέτει έξι (6) τακτικά μέλη και δύο (2) αναπληρωματικά, στην Επιτροπή. Ενώ η αντιπολίτευση δύο (2) τακτικά και δύο (2) αναπληρωματικά μελη.
Δύο μέλη της Επιτροπής ορίζονται, βάσει νόμου, από τον Δήμαρχο (είναι οι Μ. Μανδηλαρά και Αγγ. Ζήκου). Τα υπόλοιπα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη ψηφίζονται από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.
Τα τακτικά μέλη εκ μέρους της πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή είναι οι Ευ. Μπουγιούκας, Κ. Μπάστας, Γ. Σκληράκης, Π. Ροπόδης, οι οποίοι σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έλαβαν από 20 ψήφους ο καθένας, όσοι δηλαδή και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του Δημάρχου. Τα δύο αναπληρωματικά μέλη είναι η Ισ. Μπακάλου που πήρε 18 ψήφους, και ο Β. Δερεδίνης που πήρε 17.
Να σημειώσω εδώ ότι και από τους τρεις δημοτικούς συνδυασμούς, μέλη των οποίων συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων, ποιοί θα ψηφιστούν για τακτικά και ποιοί για αναπληρωματικά μέλη.
Από την πλειοψηφία λοιπόν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που είχε συμφωνηθεί να είναι αναπληρωματικά μέλη, λαμβάνοντας 18 από τους 20 ψήφους του συνδυασμού, ήταν όπως είπαμε οι Μπακάλου και Δερεδίνης. Ο κ. Δερεδίνης όμως πήρε μία ψήφο λιγότερη από αυτό που είχε συμφωνήσει η πλειοψηφία. Εδώ είναι και η δεύτερη διαρροή που γράφω στην αρχή του σχολίου.
Ένας δημοτικός σύμβουλος του Γ. Μαρκόπουλου, ο οποίος απ’ό,τι πληροφορηθήκαμε έχει εντοπιστεί, δεν ψήφισε όπως είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων τον Β. Δερεδίνη.
Και αυτή η διαρροή, όπως και εκείνη για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει προκαλέσει ένα κλίμα καχυποψίας και ψυχρότητας μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Γι’ αυτό καλό είναι, Δήμαρχε, όσο ακόμα είναι νωρίς να σφίξεις λίγο τα λουριά πριν πάρουν μορφή επιδημίας οι διαρροές γιατί τότε ούτε ο καλύτερος …υδραυλικός δεν θα μπορέσει να δώσει λύση!


Ο Άγγελος – Παναγιώτης Δημοσθένους είναι ο νέος Γενικός
Γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου, στη θέση του αποχωρήσαντος
Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, ο οποίος, ως γνωστόν,
ανέλαβε καθήκοντα Γ.Γ. στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο κ. Δημοσθένους είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και έμπειρος
σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού για εννέα χρόνια κατείχε
τη θέση του Γ.Γ. στο Δήμο Πεντέλης,
δίπλα στον Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου.
Καλορίζικος και καλή επιτυχία στο έργο του!


Οι αγαπητοί φίλοι – ιδιοκτήτες των σκύλων…

… θα πρέπει να πληροφορηθούν, αν δεν το γνωρίζουν ακόμα, ότι εδώ και κάποιους μήνες στο Άλσος Βέικου, και συγκεκριμένα στο δεύτερο πάρκινγκ, λειτουργεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο σκύλων.
Επομένως έχουν τη δυνατότητα, αφού γίνουν μέλη του κλαμπ, να πηγαίνουν τους τετράποδους φίλους τους εκεί να παίζουν και να εκτονώνονται και όχι σε μέρη που συχνάζουν μικρά παιδιά.
Την προηγούμενη εβδομάδα το παρκάκι στην οδό Λυσίου καθώς και η πρασιά στην οδό Αγ. Ειρήνης ήταν γεμάτα από σκύλους, όχι βέβαια αδέσποτους. Για χρόνια γκρίνιαζαν και δικαίως ότι δεν υπήρχε το πάρκο. Τώρα όμως δεν έχουν καμία δικαιολογία.
Καλό είναι και ο Δήμος – δεν ξέρω με ποιό τρόπο – να προστατεύσει τις παιδικές χαρές, τα ανοιχτά γήπεδα, τις πρασιές από τους τετράποδους «καταληψίες».

Υ.Γ. Αλήθεια, με την οδό Αγ. Ειρήνης, η οποία, λόγω των πολλαπλών παραβιάσεων, από άνοδος έχει αλλάξει στην κυριολεξία κατεύθυνση και έχει γίνει κάθοδος, θα γίνει κάτι ή θα περιμένουμε πρώτα να προκληθεί κάποιο ατύχημα και μετά να λάβουμε μέτρα;


Περπατώντας
στη ζωή να κοιτάς: Μπροστά, για να ξέρεις πού πηγαίνεις.
Πίσω, για να μην ξεχνάς
από πού ξεκίνησες.
Κάτω,για να μην πατήσεις κάποιον.
Γύρω σου, για να δεις ποιός είναι δίπλα σου
στις δύσκολες στιγμές της ζωής σου.
Επάνω, για να γνωρίζεις ότι
ποτέ δεν είσαι μόνος σου.

Γ.Μ. (Ιτέα)

Πήγαινε στην κορυφή