Δήμος Πεντέλης: Το 2019, ας περπατήσουμε όλοι μαζί!

“Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως σημαντικός θεσμός και πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, παρέχοντας στις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς και κορυφώνεται την 22η Σεπτεμβρίου, η οποία έχει οριστεί ως ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να καταστήσουμε την πόλη μας πιο ευχάριστο τόπο διαβίωσης και εργασίας.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας για φέτος το 2019, εστιάζει στο ασφαλές περπάτημα και την ποδηλασία και τα οφέλη που μπορεί να έχουν για την υγεία μας, το περιβάλλον μας και την ποιότητα ζωής μας.

Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Πριν 50 χρόνια, περπατούσες ή χρησιμοποιούσες το ποδήλατο μόνο αν δεν μπορούσες να έχεις αυτοκίνητο. Τώρα, οι πόλεις της Ευρώπης δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την υπερεξάρτησή μας από το αυτοκίνητο.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, στα πλαίσια των δράσεων της ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, γιατί να μην περπατήσουμε όλοι μαζί και να δούμε τα οφέλη για τον εαυτό μας;

ΑΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!

Ο Δήμος Πεντέλης ήδη προωθεί ενέργειες για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας. Την Παρασκευή 20/09, η Δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, θα υπογράψει σύμβαση για τη σύνταξη του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) βάζοντας έτσι το δήμο στη διαδικασία διαγωνισμών για μελέτες. Κύριος στόχος τους είναι να παρέχουν οδικές υποδομές που να μην καθιστούν πια τους πεζούς και τους ποδηλάτες “ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου”, αλλά να τους δίνουν τη δυνατότητα να κινούνται απρόσκοπτα και να αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην πόλη μας.

Η επένδυση σε ασφαλείς και άνετες υποδομές για βιώσιμους τρόπους μετακίνησης δεν αποτελεί μόνο μια επένδυση για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως πεζοί ή ποδηλάτες: είναι μια επένδυση για όλους, για το σύνολο της κοινωνίας.

Καλούμε όλους του δημότες μας να συμμετέχουν ενεργά στη βιώσιμη κινητικότητα. Η συμμετοχή μας θα προβάλλει την ταυτότητα του Δήμου μας και θα συμβάλλει στην ανάδειξή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το 2019, ας περπατήσουμε όλοι μαζί!!!”

 

δελτιο τυπου δημου Πεντελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή