Ηράκλεια 2019 | εκδηλώσεις πρώτου τριημέρου|

Ηράκλεια 2019: Ένα ατέλειωτο πάρτι με μουσική, χορό και κέφι στο πρώτο τριήμερο

Ένα μοναδικό τριήμερο σε… καλοκαιρινούς ρυθμούς πέρασαν οι Ηρακλειώτες και η επισκέπτες της πόλης που παρακολούθησαν το πρώτο κομμάτι του φετινού πολιτιστικού φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Ηράκλεια 2019. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Δάκης και τα παιδιά του 4ου Λυκείου της πόλης ανέβηκαν στην σκηνή των Ηρακλειών από την Παρασκευή έως και την Κυριακή για να ταξιδέψουν όσους βρέθηκαν στο πάρκο της οδού Πεύκων 50 στο μαγικό κόσμο της μουσικής τους.
Την Παρασκευή το βράδυ, την έναρξη του πολιτιστικού φεστιβάλ ανέλαβαν ο αειθαλής Δάκης παρέα με τους φίλους του: τον Monsieur Minimal και την Ανδριάννα Μπάμπαλη ερμηνεύοντας κομμάτια από τα 60’s έως και σήμερα. Το τρίο συνόδευσαν χορευτικά τα τμήματα latin του Δήμου.
Το Σάββατο η σκηνή ανήκε στο μοναδικό Μιχάλη Χατζηγιάννη, σε ένα ξέφρενο πάρτι για νέους, και όσους αισθάνονται νέοι, με επιπλέον αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Μιχάλης με την πληθωρική του παρουσία ξεσήκωσε τον κόσμο που δεν σταμάτησε να χορεύει και να τον συνοδεύει στις γνωστές του επιτυχίες. Μαζί με τον γνωστό καλλιτέχνη, τραγούδησε η Λουκία Βαλάση.
Την Κυριακή τα Ηράκλεια πλημμύρισαν νιάτα: οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής ανέβασαν το Mamma Mia!, το πασίγνωστο μιούζικαλ με τη μουσική των θρυλικών ABBA. Τα παιδιά και η καθηγήτριά τους – σκηνοθέτιδα της παράστασης, Βασιλική Λάζαρη, καταχειροκροτήθηκαν για το εξαιρετικό θέαμα που προσέφεραν γεμάτο κέφι, ρυθμό και γέλιο.

Από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, και πάλι στο πάρκο της οδού Πεύκων 50, ξεκινάει το δεύτερο κομμάτι του φετινού φεστιβάλ.
Την συγκεκριμένη ημέρα, στις 21.00 τα Ηράκλεια υποδέχονται την Φωτεινή Βελεσιώτου. Η Φωτεινή συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια κάνοντας στάση στο Ηράκλειο Αττικής ερμηνεύοντας τις «Μέλισσες», τα «Διόδια», την «Στάχτη», που την έκαναν γνωστή και αγαπητή στο ελληνικό κοινό, κομμάτια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά αλλά και τραγούδια από το λαϊκό ρεπερτόριο σπουδαίων συνθετών όπως ο Πάνου, ο Καλδάρας, ο Ζαμπέτας κ.α. Δίπλα της ο νέος και ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς.
Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00 ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Σαββέρια Μαργιολά ανεβάζουν το κέφι με λαϊκούς, έντεχνους, παραδοσιακούς ρυθμούς. Γνωστά τραγούδια από τα παλιά και τα νέα μας γλέντια, σε μια βραδιά που είναι… απαραίτητο και αναπόφευκτο να συμμετέχει τραγουδώντας και το κοινό.
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 20.00… Μένουμε πάντα παιδιά. Μια μουσική παράσταση με τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο μοναδικά ερμηνευμένα από παιδικές χορωδίες και δημοτικά ωδεία με την στήριξη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες: Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, Αγ. Άννης Περιστερίου, 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Παλλήνης και το Τμήμα Λαϊκών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ηθοποιός Αντώνης Χατζής.

Όπως πάντα, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.
Τα Ηράκλεια στηρίζει το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή