Ημερίδα για την απρόσκοπτη κίνηση πολιτών στο αστικό περιβάλλον

Στο πλαίσια της ενημέρωσης και προαγωγής της ασφάλειας των πολιτών, ο Δήμος Ασπροπύργου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Αστυνομίας της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο, ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, μητέρων με παιδιά, ΑμεΑ, καθώς και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης κοινών δράσεων με την Ελληνική Αστυνομία διότι, τα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας  παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένα. Καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας στην Ημερίδα, κ. Ιωάννη – Κυριάκο Πάρνο, Αστυνόμο Β’, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας, για την οποία δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της.

Ο κ. Ιωάννης  Πράνος, Αστυνόμος Β’, στην παρουσίασή του, ανέλυσε ορισμένες από τις σημαντικότερες παραμέτρους, οι οποίες προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα, όπως η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η επιχείρηση και η εκτέλεση προσπεράσματος, η παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη και των ρυθμιστικών πινακίδων, καθώς και η παραβίαση της διπλής γραμμής και των οριζόντιων διαγραμμίσεων. Τόνισε πως τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί, δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είτε από απροσεξία είτε από άγνοια. Με παραστατικά παραδείγματα εξήγησε τους λόγους που οφείλουν οι οδηγοί να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με χρήση της ζώνης, του κράνους κ.α.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Μαυρίδη, Αναστάσιος Παπαδόπουλος και Αντώνιος Καραμπούλας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου, Αστυνόμος Α΄, κ. Σπυρίδων Ντάλης, ο Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, κ. Χρήστος Μίχας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Παντελής Σαββίδης, Δημήτριος Καγιάς, Ιωάννης Νέζης, Γεωργία Πηλιχού, Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων της πόλης και πλήθος πολιτών.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή