Αυτό είναι το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αυτό είναι το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε όχι και τόσο… συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την εκλογή νέου Προεδρείου του Σώματος καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Και λέμε σε όχι και τόσο συναινετικό κλίμα διότι οι δημοτικές παρατάξεις «Γαλάτσι Από Κοινού» με επικεφαλής την Αγγ. Σαπουνά και «Γαλάτσι ο Τόπος μου» με επικεφαλής τον Σπ. Παναγιώτου απείχαν από τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών των δύο παραπάνω Επιτροπών, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που ο νόμος δεν τους δίνει το δικαίωμα να λάβουν ουσιαστικό μέρος».
Η διαδικασία της ψηφοφορίας διεξήχθη υπό την προεδρεία του πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος εξήγησε στους συναδέλφους του – μέλη του Σώματος τί ορίζει σχετικά ο νόμος για τις θέσεις του προεδρείου: Ο πρόεδρος προέρχεται από την παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου, ο αντιπρόεδρος προέρχεται από την παράταξη που αναδείχθηκε, αντίστοιχα, δεύτερη ή πρώτη σε εκλογική δύναμη, αλλά δεν ανέδειξε τον δήμαρχο και ο γραμματέας από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη.
Τρίτη παράταξη στο Γαλάτσι αναδείχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, ο οποίος παίρνοντας το λόγο είπε: «Θέλουμε να πούμε ότι δεν δεχτήκαμε τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί τόσο αυτή όσο και αυτή του αντιπροέδρου, απ’ όσα ορίζονται από το νόμο, λειτουργούν ως διακοσμητικά στοιχεία καθώς αποφασιστικό λόγο και ρόλο έχει μόνο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ψηφίσουμε λευκό στην συγκρότηση ενός προεδρείου χωρίς αρμοδιότητες, ανεξάρτητα των προσώπων που το συγκροτούν». Έτσι, η θέση του γραμματέα πέρασε στη παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού».
Υποψήφιοι για το προεδρείο ήταν οι Γιάννης Ρωμανός για τη θέση του προέδρου, Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα για τη θέση της αντιπροέδρου και Νίκος Χωριανόπουλος για γραμματέας.
Πρόεδρος, λοιπόν, εξελέγη ο Γιάννης Ρωμανός με 20 ψήφους υπέρ, 11 λευκά και 1 άκυρο.
Αντιπρόεδρος εξελέγη η Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα με 17 ψήφους υπέρ, 14 λευκά και 2 άκυρα.
Γραμματέας εξελέγη ο Νίκος Χωριανόπουλος με 22 ψήφους υπέρ και 11 λευκά.
Μετά την εκλογή του και ανεβαίνοντας στην έδρα, ο Γιάννης Ρωμανός ευχαρίστησε κατ’αρχάς τον Δήμαρχο για την τιμητική πρόταση αλλά και τα μέλη του Σώματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, εκλέγοντάς τον στο αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει τα μέγιστα για την δημοκρατική λειτουργία του Σώματος. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για συμμετοχή, διάλογο, προτάσεις και πάνω απ’όλα σεβασμό στους θεσμούς και τους διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει ως πρόεδρος όλων των παρατάξεων.
Καλή και δημιουργική θητεία ευχήθηκε με τη σειρά του και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Ζώμπος, με την υπόσχεση πως η παράταξή του θα βρίσκεται σταθερά εδώ τόσο μέσα στην κοινωνία του Γαλατσίου όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα μεταφέρει τα παράπονα των δημοτών αλλά και τις επιτυχίες της δημοτικής αρχής.
Δύναμη και επιτυχία στο έργο όλων ήταν η ευχή του επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι ο Τόπος μου», Σπύρου Παναγιώτου, ο οποίος τόνισε πως απαιτείται συνεργασία και συζήτηση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της. Αναγνώρισε την καθαρή εντολή που έδωσαν οι Γαλατσιώτες στη δημοτική αρχή καθώς και το μέγεθος της δικής του αποτυχίας, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξήγησε ωστόσο τη διαφωνία του με τον τρόπο εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αποχώρησε από τη διαδικασία.
Τις ευχές της για καλή θητεία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε και η Αγγελική Σαπουνά, η οποία απείχε κι εκείνη από την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία.
Μετά την εκλογική διαδικασία, η σύνθεση των δύο Επιτροπών έχει ως εξής:
• Οικονομική Επιτροπή:
Πρόεδρος ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος
Τακτικά μέλη: Μαργαρίτα Μανδηλαρά, Ζήκου Αγγελική, Ευάγγελος Μπουγιούκας, Κωνσταντίνος Μπάστας, Ιωάννης Σκληράκης, Παναγιώτης Ροπόδης, Κωνσταντίνος Ζώμπος και Ματθαίος Ιμπριάλος
Αναπληρωματικά μέλη: Ισιδώρα Μπακάλου, Βασίλειος Δερεδίνης, Ασπασία Παναγιωτακοπούλου και Γρηγόριος Χαραλαμπίδης.
• Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Πρόεδρος ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος
Τακτικά μέλη: Μανώλης Πρωτονοτάριος, Παναγιώτης Ροπόδης, Αναστασία Κάζαγλη, Ιωάννης Κορρές, Κωνσταντίνος Δήμος, Εμμανουήλ Ελευθερίου, Χριστίνα Μπούρα, Αναστάσιος Οικονόμου
Αναπληρωματικά μέλη: Πετρούλα Παπαγεωργίου, Βασίλειος Δερεδίνης, Γεωργία Κιτσίνη, Ματθαίος Ιμπριάλος.
Την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος. «Ως Δήμαρχος και ως επικεφαλής της παράταξης “Γαλάτσι – Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο” θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους όλους τους συνδημότες μας για τη μεγάλη εκλογική μας νίκη. Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μας τιμά και συγχρόνως μας αγχώνει. Ένα αποτέλεσμα που δεν μας δίνει το περιθώριο για καθυστερήσεις ή καβάλημα καλαμιών για να πω έτσι απλά. Κάναμε λάθη και είχαμε κάποιες καθυστερήσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν αθετήσαμε το λόγο μας και το αποδείξαμε με τα έργα μας. Υλοποιήσαμε σχεδόν όλα όσα είχαμε στο πρόγραμμά μας την προηγούμενη θητεία μας και γι’αυτό άλλωστε μας τίμησαν οι Γαλατσιώτες. Για εμάς όμως είναι σαν να ξεκινάμε τώρα από την αρχή, με όραμα, με έμπνευση και με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης μας και των δημοτών μας και κυρίως των παιδιών μας! Σας καλωσορίζω όλους σ’αυτό το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και απευθύνω και γω με τη σειρά μου πρόσκληση συνεργασίας προς τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων. Η πόρτα μου ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πάντα ανοιχτή για όλους!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή