Το Μέρα25 στην 84η ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Μέρα25 στην 84η ΔΕΘ

Η ΔΕΘ αποτελεί παραδοσιακά το ετήσιο εναρκτήριο πολιτικό λάκτισμα, με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλει υποσχέσεις και την αντιπολίτευση να καταγγέλει. Στα χρόνια των μνημονίων βέβαια η ΔΕΘ έχει καταστεί η επιτομή του κενού γράμματος, οι πολιτικές υπαγορεύονται από τους δανειστές, επομένως ο εκάστοτε πρωθυπουργός απλώς ανεβαίνει στη ΔΕΘ ως πλασιέ αυτών των έτοιμων στις Βρυξέλλες νομοσχεδίων παρά ως σχεδιαστής της πολιτικής κατεύθυνσης της χώρας.
Εμείς ως ΜέΡΑ25 λέμε να πρωτοτυπήσουμε. Αν και κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θεωρούμε ύψιστο χρέος μας απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και στον ίδιο τον θεσμό του Κοινοβουλίου, να ξεφύγουμε από την μονομέρεια της στείρας καταγγελίας και να ασκήσουμε θετική αντιπολίτευση: παραγωγή πολιτικής, αντιπροτάσεις στα κακώς κείμενα που εντοπίζουμε – τα οποία δυστυχώς αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νομοθετημάτων της κυβέρνησης.
Ακριβώς λοιπόν επειδή η παραγωγή πολιτικής προϋποθέτει την διαρκή ανατροφοδότηση από την κοινωνία, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και τα μέλη της ΚΟ που θα τον συνοδεύσουν στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν πληθώρα επαφών με φορείς, θεσμικούς και παραγωγικούς και φυσικά με τους πολίτες της πόλης απο την Παρασκευή 13/9 μέχρι και την Κυριακή 15/9.
Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στη 1.30 το μεσημέρι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ.Γιάνης Βαρουφάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ(Σ.Κ «Ν. Γερμανός», Αίθουσα C).”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή