O Κυριάκος Μητσοτάκης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας με τους μαθητές να παρατάσσονται στα προαύλια των σχολείων τους για τον καθιερωμένο αγιασμό.
Την τιμητική του όμως είχε ένα γαλατσιώτικο σχολείο, το 7ο Δημοτικό, στον αγιασμό του οποίου παρέστη ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για να ευχηθεί από κοντά καλή χρονιά στους μικρούς μαθητές. Παρών φυσικά και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Τίτος του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης.

Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε στο γαλατσιώτικο σχολείο ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του προς μαθητές, γονείς και δασκάλους, είπε: «Έχουμε την εξαιρετική τιμή και χαρά να έχουμε μαζί μας σήμερα τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δει από κοντά τα παιδιά της πόλης μας και να διαπιστώσει την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί μας στην πόλη μας. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους και να σας θυμίσω ότι η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους!»

Χαμογελαστός, ευδιάθετος και προσιτός στους μικρούς μαθητές αλλά και τους γονείς τους που αρκετοί έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:
«Με πολλή χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στο Γαλάτσι, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας σχολικής χρονιάς που ξεκινά με δασκάλους, βιβλία και καθηγητές στη θέση τους. Είναι σήμερα μια μέρα γιορτής και απευθύνομαι στους μικρούς μαθητές και κυρίως στα πρωτάκια της φετινής χρονιάς για να σας πω ότι είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα πρώτα σχολικά χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους σας και να ακούτε τους γονείς σας. Να γνωρίζουν οι δάσκαλοι ότι θα είμαστε κοντά τους, να στηρίξουμε τη δημόσια εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη δουλειά που επιτελούν. Εύχομαι από την καρδιά μου να έχετε μια καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη σχολική χρονιά και να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες! Καλή χρονιά από καρδιάς!»

Και αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό του αγιασμού, ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Μαρκόπουλο και μικρούς μαθητές φύτεψαν μια ελιά στο σχολείο από χώμα κομποστοποίησης, ενώ τα παιδιά τού έκαναν δώρο έναν βασιλικό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή