Δήμος Ελευσίνας: Από την Κίνα στην Ελευσίνα

 

“Εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα την πόλη της Ελευσίνας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο κ. Αργύρη Οικονόμου.
Στη διάρκεια της επίσκεψής τους ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο και περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης, στα βήματα του «EUporia walk», προκειμένου να γνωρίζουν από κοντά τις γειτονιές της Ελευσίνας και να δουν την διάδραση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργυρής Οικονόμου αφού τους καλωσόρισε, τόνισε πως η επίσκεψή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών.
Η σύντομη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων.
Την αντιπροσωπεία των Κινέζων αξιωματούχων αποτελούσαν οι: Zhang Xilong, Deputy Director General, Bureau of International Exchange and Cooperation, Ministry of Culture and Tourism, Yu Min, Deputy Director, Asia Division, Bureau of International Exchange and Cooperation, Ministry of Culture and Tourism, Mi Han, Official, Asia Division, Bureau of International Exchange and Cooperation, Ministry of Culture and Tourism, Wang Chao, Cultural Attaché, Embassy of People’s Republic of China in Athens.
Νωρίτερα είχαν επισκεφτεί το Υπουργείο Πολιτισμού όπου ενημερώθηκαν από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της «Ελευσίνα 2021» ΠΠΕ κα. Μαρία Φιλιππή για την διαδικασία ανάδειξης των Πολιτιστικών Πρωτευουσών στην Ευρώπη και τις δράσεις του θεσμού στην Ελευσίνα.”

 

δελτίο τυπου Δήμου Ελευσίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή