Δήμος Γαλατσίου: Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου

“Στην πρώτη συνεδρίαση της νέας θητείας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτέμβρη, ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, επικεφαλής της Λαϊκή Συσπείρωσης, στην τοποθέτησή του έκανε την παρακάτω δήλωση :

« Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου μας, αγαπητοί φίλοι που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ.
Η σημερινή διαδικασία γίνεται με βάση τις ρυθμίσεις του νέου νόμου, ενός νόμου ο οποίος διατηρεί την ουσία του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου και στην εκλογή των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης, ενός νόμου ο οποίος καταργεί ουσιαστικά, ακόμα και αυτήν την κουτσουρεμένη απλή αναλογική, η οποία είχε θεσπιστεί μόνο για την εκλογή των Δημοτικών Συμβουλίων. Δημοτικά Συμβούλια που επί της ουσίας παρακάμπτονται πλέον από την σχεδόν παντοδυναμία της Οικονομικής Επιτροπής.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Έτσι και αλλιώς ότι και να κάνουμε ότι και να πούμε εδώ, όπως και να θέλει ή να προσπαθεί κανείς να παρουσιάσει την εικόνα σήμερα της πόλης μας, τα μεγάλα δομικά προβλήματά της που αφορούν και τις βασικές της υποδομές δεν μπορούν να κρυφτούν.
Προβλήματα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, και αφορούν και προηγούμενες διοικήσεις, και που συνεχώς οξύνονται.
Με το νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο συνεχίζεται τόσο η εκχώρηση αρμοδιοτήτων όσο και η παραπέρα αναβάθμιση του ρόλου του ιδιώτη επενδυτή, του επιχειρηματικού ομίλου, των Μ.Κ.Ο. ή του θεσμού που ακούει στο όνομα Σ.Δ.Ι.Τ.
Με αυτό τον τρόπο θα πληρώνουμε και θα ξαναπληρώνουμε αυτό που δικαιούμαστε.
Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα θα συνεχίσει να δίνει την μάχη πάνω στα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τη ζωή, την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας, των νέων ανθρώπων και μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη μάχη μακριά από λογικές της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, των στείρων αντιπαραθέσεων, των ευτελών προσωπικών χαρακτηρισμών που συχνά λειτουργούν ως τρυκ και καπνογόνα για να κρύψουν την σύγκλιση ή και ταύτιση με την κυρίαρχη πολιτική.
Τέλος, θέλουμε να πούμε ότι δεν δεχτήκαμε τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί τόσο αυτή όσο και αυτή του αντιπροέδρου, απ’ όσα ορίζονται από το νόμο, λειτουργούν ως διακοσμητικά στοιχεία καθώς αποφασιστικό λόγο και ρόλο έχει μόνο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που οι τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ψηφίσουμε λευκό στην συγκρότηση ενός προεδρείου χωρίς αρμοδιότητες, ανεξάρτητα των προσώπων που το συγκροτούν».

Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέχτηκαν ως τακτικό μέλος ο Μάνθος Ιμπριάλος και ως αναπληρωματικό μέλος ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέχτηκαν ως τακτικό μέλος ο Τάσος Οικονόμου και ως αναπληρωματικό μέλος ο Μάνθος Ιμπριάλος.”

 

δελτιο τυπου ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή