Μεγάλη διπλή πανελλήνια νίκη για τον Α.Σ. «Μέγα Αλέξανδρο» στη «Γυμναστική για Όλους»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μεγάλη διπλή πανελλήνια νίκη  για τον Α.Σ. «Μέγα Αλέξανδρο»  στη «Γυμναστική για Όλους»

Ύστερα από τις δύο μεγάλες νίκες του Αθλητικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» με την κατάκτηση του κυπέλλου Grand team of the Year 2019 αλλά και την ανάδειξή του ως Πρωταθλητή Ελλάδας 2019 στο άθλημα της Γενικής Γυμναστικής, ήρθε η στιγμή να μάθουμε περισσότερα για το Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο Γαλάτσι από το 1985. Αρμόδιος για να μας δώσει τις επιπλέον πληροφορίες είναι – ποιός άλλος; – ο Μάκης Τσιτσόπουλος, Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ενόργανη και Ακροβατική Γυμναστική, πτυχιούχος τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και διεθνής κριτής της Ακροβατικής Γυμναστικής.

«ΠΑΛΜΟΣ»: Κύριε Τσιτσόπουλε, πόσα χρόνια ζωής έχει το Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» το οποίο διευθύνετε; Δώστε μας ένα μικρό βιογραφικό του.
ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Αθλητικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» ιδρύθηκε το 1985 με έδρα το Γαλάτσι. Το 1992 ανέλαβα τη διεύθυνση του Σωματείου, ξεκινώντας από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις μας στην Ελ. Βενιζέλου 21 και Λέσβου. Το Σωματείο μας είναι αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και είναι μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.). Τα αθλήματα τα οποία καλλιεργούμε εδώ και 34 χρόνια είναι η Ενόργανη, η Ρυθμική, η Ακροβατική, το Τραμπολίνο, η Γυμναστική για Όλους και η Αεροβική. Ο Σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς διαγωνισμούς και Φεστιβάλ «Γυμναστικής για όλους», Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις (Eurogym) και Παγκόσμιες Γυμναστράδες (Gymnastraeda) αλλά και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ακροβατικής Γυμναστικής. Οι διακρίσεις και οι συμμετοχές μας σε διάφορες δράσεις αυξάνονται συνεχώς, όπως και οι αθλητές του Συλλόγου μας. Το Σεπτέμβριο του 2018 το Σωματείο μας μεταφέρθηκε σε πιο σύγχρονες και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι στη διεύθυνση Αγ. Γλυκερίας 18, για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών του και να συνεχίσει στον καινούργιο αυτό χώρο την εκμάθηση των αγωνισμάτων της Γυμναστικής προς όλα τα παιδιά, με αμέριστη αγάπη και όραμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

 

«Π»: Ποια είναι τα τμήματα που έχετε και ποιές ηλικίες αφορούν;
Μ.ΤΣ.: Ο Σύλλογός μας διαθέτει τμήματα διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων, ακολουθώντας πρόγραμμα μεθοδικό και αποτελεσματικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του κάθε αθλητή. Συγκεκριμένα λειτουργεί το τμήμα baby για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3 έως 5 ετών, τμήματα παιδικά που αφορούν ηλικίες από 5 έως 11 ετών, τμήματα εφηβικά από 11 ετών και άνω, τμήματα προ αγωνιστικά ανεξαρτήτου ηλικίας.
Τα προαγωνιστικά τμήματα αποτελούν τον προθάλαμο για την αγωνιστική κατηγορία όπου σε αυτό το στάδιο οι αθλητές εντάσσονται στην αγωνιστική δραστηριότητα του Συλλόγου με συμμετοχές σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ «Γυμναστικής για Όλους». Λειτουργούν ακόμη, αγωνιστικά τμήματα υψηλής απόδοσης, με προετοιμασία για συμμετοχές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ακροβατικής αλλά και Πρωταθλήματα «Γυμναστικής για Όλους» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τέλος, τμήμα γυμναστικής ενηλίκων προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στο πρόγραμμα της δύσκολης καθημερινότητας με αρκετές εναλλακτικές προτάσεις στο χώρο της Γυμναστικής.

 

«Π»: Γιατί ένας γονιός, κύριε Τσιτσόπουλε, να εμπιστευτεί το παιδί του στα δικά σας χέρια;
Μ.ΤΣ.: Έχοντας πλέον 34 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του αθλητισμού θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα επιλογής των δραστηριοτήτων τους. Αυτό σημαίνει πως ιδανικά χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με πολλαπλά ερεθίσματα. Εμείς τους παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα αφού τα αθλήματα γυμναστικής που καλλιεργούμε καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες για την αρμονική ανάπτυξη και άθλησης για παιδιά προσχολική και σχολικής ηλικίας.
Ο αθλητισμός θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι πηγή ευχαρίστησης, διασκέδασης και εκτόνωσης για κάθε παιδί. Σε έναν χώρο πολύχρωμο, περιποιημένο και καθαρό ενισχύουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν έναν τρόπο ζωής που μόνο καλό μπορεί να τους κάνει. Με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό, τα παιδιά μας αθλούνται σε όλα τα όργανα της γυμναστικής με απόλυτη ασφάλεια. Σημαντική παράμετρος σε μας είναι η μέθοδος εκγύμνασης των αθλούμενων η οποία είναι ευχάριστη και σε φιλικό περιβάλλον. Επίσης, με προπονητές ειδικά καταρτισμένους και με εμπειρία στη διδασκαλία αθλημάτων της γυμναστικής, αλλά κυρίως με αγάπη για τη γυμναστική και προπαντός αγάπη για τα παιδιά.

 

«Π»: Οι γονείς ενδιαφέρονται για την πραγματική άθληση του παιδιού τους ή το φέρνουν στον Σύλλογο για να εξασφαλίσουν μερικές ώρες ησυχίας στο σπίτι;
Μ.ΤΣ.: Η αλήθεια είναι πως οι γονείς αναγνωρίζουν ότι ο αθλητισμός προσφέρει ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων και αξιών καθώς ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την επικοινωνία, την ευγενή άμιλλα και την πειθαρχία. Σίγουρα, ο κάθε γονιός σκέφτεται ότι κάθε τι που κάνει το κάνει για το καλό του παιδιού του. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι αλάνες έχουν πια εξαφανιστεί και δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος αλλά ούτε η ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Η άθληση σήμερα για τα παιδιά έρχεται να αντικαταστήσει το παιχνίδι. Για το λόγο αυτό, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο βασικός στόχος της άθλησης είναι πρώτα από όλα η ψυχαγωγία και ότι αποτελεί μια πολύτιμη εμπειρία για το παιδί. Οι γονείς πλέον είναι ενημερωμένοι και θα έλεγα ενδιαφέρονται για την πραγματική άθληση του παιδιού τους.

 

«Π»: Η ομάδα του συλλόγου σας που πήρε μέρος στους δύο αγώνες, Hellas gym for life challenge 2019 και Cosmogym contest 2019 και στέφθηκε νικήτρια είδαμε πως ήταν πολυπληθής. Ο αριθμός των αθλητών/τριών που συμμετείχαν έφτασε τους 60. Πόσο εύκολο ή δύσκολο προπονητικά ήταν για σας να φτάσετε σε ένα τέτοιο τεχνικά επίπεδο την ομάδα σας;
Μ.ΤΣ.: Απαραίτητη προϋπόθεση για την ευόδωση των αθλητών και αθλητριών μας αλλά και την εξασφάλιση της υγείας τους, αποτελεί ο σωστός προγραμματισμός της προπονητικής προετοιμασίας. Οι αθλητές μας προπονούνται καθημερινά ολοκληρωμένα. Στόχος της προπόνησής τους είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης όπως η ενδυνάμωση, η αντοχή και η ευλυγισία αλλά και η βελτίωση της τεχνικής τους ατομικά και ομαδικά . Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν να θέτουν στόχους και να οργανώνουν καλύτερα την προσπάθεια τους για να πετύχουν. Μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, να αγωνίζονται δίκαια αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της προπόνησης, της καθημερινότητας αλλά και κάθε αγώνα. Βέβαια η συστηματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη προπόνηση, σε συνδυασμό με την συνεχή αναζήτηση γνώσης και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μας κάνει ικανούς να μπορούμε να διακριθούμε στον χώρο της Γυμναστικής. Έχουμε ζήσει και στο παρελθόν μεγάλες νίκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και ήττες που μας έκαναν να προβληματιστούμε και να βρούμε όλα εκείνα τα σημεία που χρειάζονται βελτιώσεις. Και τα καταφέραμε!

«Π»: Τελικά, ποιος βρίσκεται πίσω από τη διπλή μεγάλη επιτυχία της ομάδας του «Μέγα Αλέξανδρου» να αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος στη «Γυμναστική για Όλους» και κορυφαία των κορυφαίων για το έτος 2019;
Μ.ΤΣ.: Ο Σύλλογος μας απασχολεί πτυχιούχους γυμναστές, παλαίμαχους Πρωταθλητές ενόργανης, Ακροβατικής και «Γυμναστικής για Όλους». Άνθρωποι με ζήλο και αγάπη για τον αθλητισμό με όραμα και ιδέες για την ανάπτυξη των αθλημάτων της Γυμναστικής. Όλοι μαζί έχοντας άριστη συνεργασία, καταθέτουμε τις ιδέες μας, τις επεξεργαζόμαστε και ύστερα από συλλογική εργασία και μεγάλη προσπάθεια φτάνουμε στο ανάλογο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η φετινή νίκη ήταν η αποζημίωση πολλών μηνών συλλογικής δουλειάς και προετοιμασίας. Τίποτα δεν χαρίζεται και όπως συνηθίζουμε να λέμε στον αθλητισμό αλλά και σε ότι σημαντικό στόχο βάλουμε στη ζωή μας για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να ιδρώσει η φανέλα!

– Από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 όλα τα τμήματα θα λειτουργούν κανονικά ενώ οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στη γραμματεία του Α.Σ. «Μέγας Αλέξανδρος», Αγ. Γλυκερίας 18 στο Γαλάτσι, καθημερινά 17:00μ.μ-21:00μ.μ. και Σάββατο 10:00-13:00.
Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 2102933674.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή