Διορία ενός έτους για ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις στους δήμους

Προθεσμία ενός έτους προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας, από τα μεγάλα στάδια έως τις μπασκέτες της γειτονιάς, που εποπτεύονται από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και από την τοπική αυτοδιοίκηση να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές ασφαλείας και να λάβουν νόμιμη άδεια δίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη στις αρχές της εβδομάδας.

Το ζήτημα αφορά σχεδόν το 95% των γηπέδων της χώρας, που χρησιμοποιούνται είτε για αγωνιστικό αθλητισμό είτε για να ασκούνται οι πολίτες, αλλά και ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως το ΟΑΚΑ. Οι δήμοι ειδικότερα έχουν στη διάθεσή τους χρηματοδότηση συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», ώστε να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι χώροι άθλησης να είναι απόλυτα ασφαλείς.
Το θέμα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Εκτός από την ασφάλεια, οι διαχειριστές των αθλητικών χώρων θα πρέπει να μεριμνήσουν και για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, τον φωτισμό, την περίφραξη κ.λπ.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη ανάγκη «να τρέξουν όλοι, Σωματεία, Ομοσπονδίες αλλά, σε συνεργασία φυσικά και με τους ιδιοκτήτες -εντός και εκτός εισαγωγικών- των αθλητικών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να απαντήσουμε και να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος ζητημάτων που προκύπτουν για την ασφάλεια αλλά και για την αντιμετώπιση της βίας στα ελληνικά γήπεδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή