Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Δύο αθλήτριες της ΑΕΓ υποψήφιες για την Εθνική Ομάδα Ρυθμικής

Με τον καλύτερο τρόπο φαίνεται πως ξεκινάει η φετινή αθλητική περίοδος για το τμήμα Αγωνιστικής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ένωσης Γαλατσίου που σταθερά προβάλλει την πόλη μας. Ο λόγος η επιλογή δύο αθλητριών της στην ομάδα προεπιλογής για την συγκρότηση της νέας Εθνικής Ομάδας του Ανσάμπλ.

Συγκεκριμένα, οι νεανίδες αθλήτριες του γαλατσιώτικου συλλόγου Νικολέτα Τσιμάρα και Διαμαντούλα Τσούλου, μετά από μια επιτυχημένη αγωνιστική παρουσία και την κλήση τους στο καλοκαιρινό προπονητικό camp επιλογής που διοργάνωσε η ΕΓΟ με συμμετοχή υποψήφιων αθλητριών από όλη την χώρα, συμπεριλήφθηκαν τελικά στην ομάδα των έξι (6) αθλητριών που χαρακτηρίσθηκαν ως προεπιλογή για την συγκρότηση της νέας Εθνική Ομάδας Ensemble Γυναικών. Η ομάδα θα έχει στόχο την συμμετοχή στα επόμενα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την Ολυμπιάδα του 2024.
Η αθλήτριες πλέον θα συμμετάσχουν σε προπονήσεις στο προπονητήριο της Εθνικής ομάδας του Αγίου Κοσμά σύμφωνα με την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών προπονητών, με σημαντικές πιθανότητες να αποτελέσουν και τελική επιλογή.
«Οι επιλογές αυτές είναι για μας μια ακόμα ιδιαίτερα ευχάριστη και τιμητική διάκριση αλλά και παράλληλα γνώριμη, καθώς είναι η πέμπτη τα τελευταία χρόνια απόδειξη της ποιοτικής στελέχωσης, και της μεθοδικής υψηλού επιπέδου προετοιμασίας των αθλητών της, κάτι που χαρακτηρίζει διαχρονικά την ομάδα. Συγχαρητήρια στις προπονήτριες τους και στις αθλήτριες και τους ευχόμαστε όπως και στα υπόλοιπα κορίτσια καλή επιτυχία και εκπλήρωση των επιθυμιών τους και των στόχων τους» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της ΑΕΓ στον «Παλμό».
Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ακαδημίες Ρυθμικής του συλλόγου, ότι οι εγγραφές ξεκινούν αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, και τα δοκιμαστικά μαθήματα μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά που συμμετείχαν στα τμήματα την προηγούμενη περίοδο και επιθυμούν να επανεγγραφούν μπορούν να προσέρχονται τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες με πέρυσι, μέχρι την νέα κατάταξη τους.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.galatsirhythmicgymnastics.com.