Η «Μαρία η Πενταγιώτισσα» στο Άλσος

Δριμύτερο επέστρεψε το Φεστιβάλ 2019 του Δήμου Γαλατσίου μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Ποικίλες και ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και για την εβδομάδα από Σάββατο 7 έως και Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, διάρκεια κατά την οποία θα λάβει χώρα στο «Καμίνι» η εβδομαδιαία τιμητική παρουσίαση της Κωμιακής, του γνωστού ορεινού χωριού της όμορφης Νάξου.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στις 6.30 το απόγευμα, στο Θέατρο του Άλσους Βέικου, θα πραγματοποιηθεί το Metal Festival. Για 4η χρονιά, στο πλαίσιο πάντα του Φεστιβάλ Γαλατσίου, έρχεται το Under the Quarry. Με headliners τους διεθνούς φήμης Θεσσαλονικιούς Sunburst και Until Rain και τους prog ύμνους τους, τους «αγριεμένους» Desert Near the End, τους «αμερικάνους» Forbidden Seed, τους σκοτεινούς και πειραματικούς Nochnoy Dozor, τους «γοτθικούς» Art of Simplicity και ως opening act τους λυρικούς Solid Faith, προβλέπεται μια ανεπανάληπτη… μεταλλική βραδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την Κυριακή 8 του μήνα, στις 9 το βράδυ, το ανοιχτό Θέατρο υποδέχεται την παράσταση «Toc Toc», μία παράσταση – ψυχοθεραπεία! Παίζουν οι Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη.
Η διασκευή και η απόδοση του κειμένου είναι των Κώστα Σπυρόπουλου και Κατερίνας Μπέη, η σκηνοθεσία του Κ. Σπυρόπουλου, τα σκηνικά του Γιάννη Μουρίκη, τα κοστούμια της Νικόλ Παναγιώτου και της Στεφανίας Λυμπεροπούλου, οι φωτισμοί του Δημήτρη Κουτά.
Το μειωμένο εισιτήριο για την παράσταση κοστίζει 15 ευρώ και το κανονικό 20 ευρώ.
Την ίδια μέρα, την Κυριακή, ξεκινά στο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι» η παρουσίαση του ορεινότερου χωριού της Νάξου, της Κωμιακής από τον Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου. Η παρουσίαση θα διαρκέσει μία εβδομάδα, μέχρι τις 15/9, και περιλαμβάνει την πρώτη ομαδική εικαστική έκθεση κωμιακιτών καλλιτεχνών, πολιτιστικά δρώμενα, μουσικές βραδιές με βιολιά και τζαμπουνοντούμπακα και αναφορές στην ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Κωμιακής.
Η είσοδος όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη.
«Δεν πάω σπίτι μου απόψε» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που μπορείτε να απολαύσετε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Άλσους Βέικου, στις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Είναι μια μουσική παράσταση που αναβιώνει τα θρυλικά μουσικά κέντρα της χρυσής δεκαετίας του ‘50, με μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα λαϊκά και αρχοντορεμπέτικα τραγούδια. Η Ηρώ Σαΐα, ο Γρηγόρης Βασίλας και ο Λάμπρος Λιάβας σας καλούν σ’ένα ταξίδι στο παρελθόν για να συναντήσετε τις τέσσερις «μεγάλες κυρίες» του τραγουδιού της εποχής εκείνης: την Σπεράντζα Βρανά, την Μάγια Μελάγια, την Μαρίκα Νίνου και την Μαίρη Λίντα.
Στην ορχήστρα οι μουσικοί Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν), Γιώργος Φουντούκος (κιθάρα), Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο).
Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, έρχεται στο Θέατρο του Άλσους η «Μαρία η Πενταγιώτισσα» του Μποστ, σε μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης και παίζουν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Αργύρης Αγγέλου, Ηλίας Μελέτης, Χάρης Γρηγορόπουλος και Δημήτρης Μαυρόπουλος.
Προπώληση εισιτηρίων και φοιτητές και άνω των 65, 15 ευρώ. Άνεργοι και παιδιά 12 ευρώ και το κανονικό 18 ευρώ.
Την Τετάρτη 11 του μήνα, η ερμηνεύτρια Ηλέκτρα σας προσκαλεί σε μια μουσική παράσταση με γενικό τίτλο «Οι ψυχές των χρωμάτων». Θα σας ταξιδέψει στον κόσμο του Leonard Cohen, του Μάνου Λαΐζου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταμάτη Σπανουδάκη… Μαζί της στο πιάνο ο Δημήτρης Μπουζάνης, στο ακορντεόν η Μαρία Νίττη, στην κιθάρα και φωνητικά ο Βάκης Παναγής και guest ο Χάρης Φαναριώτης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο Improv Comedy Theater έρχεται στη σκηνή του Άλσους την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Μια παράσταση όπου δεν υπάρχει κείμενο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες, δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Το κοινό δίνει κάποια πρόταση στους ηθοποιούς για έμπνευση και από κει και πέρα όλο το έργο δημιουργείται στη στιγμή επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών.
Παίζουν οι Αλ. Παπαχρήστος, Σ. Βαρτάνη, Κ. Μακριδάκη, Μεν. Πρόκος, Βασ. Κίσσα, Νικ. Δρανδάκης και άλλοι αυτοσχεδιαστές.
Και η εβδομάδα αυτή θα κλείσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με την συναυλία του Βασίλη Σαλταγιάννη «Μουσικές διαδρομές», πάλι στο Θέατρο Άλσους. Στο τραγούδι και την κιθάρα ο Βασίλης Σαλταγιάννης, στο τραγούδι η Έφη Καραγιάννη, στο μπουζούκι και τον τζουρά ο Γιάννης Σταύρου, στο βιολί η Γεωργία Μαρίνη, ακορντεόν – πιάνο ο Δημήτρης Παπαδάμης, κοντραμπάσο ο Γιάννης Κουτσογιάννης, στα τύμπανα ο Ανδρέας Νικόλης.
Είσοδος ελεύθερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή