Καλή δύναμη & καλή θητεία, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Καλή δύναμη & καλή θητεία, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά τη δικαιολογημένη απουσία μου λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, είμαι και πάλι εδώ από την ίδια θέση να σας ενημερώνω για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας και όχι μόνο. Σε λίγες ημέρες έχουμε και γενέθλια στον «Παλμό». Κλείνουμε αισίως τα 26 χρόνια παρουσίας στο Γαλάτσι. Τόσα χρόνια είναι και ο «Παλμογράφος», στήλη την οποία αγαπήσατε και όπως μου δείξατε πριν λίγο καιρό αγαπάτε ακόμα και σας ευχαριστώ γι’αυτό.

Θέλω να πιστεύω ότι περάσατε καλά όπου κι αν πήγατε και να ξεκουραστήκατε. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ακόμα οικονομικό στρίμωγμα σε όλους μας αλλά σημασία έχει η καλή παρέα. Με μια παλιοπαρέα βρίσκομαι και γω για 10 μέρες τον Δεκαπενταύγουστο, στην πατρίδα μου τον Πύργο. Είναι για όλους μας το «τάμα» της χρονιάς. Κάθε χρόνο τις ίδιες μέρες είμαστε όλοι εκεί παρόντες. Μόνο που από πέρσι, δυστυχώς, μετράμε μια απουσία: αυτή του Θόδωρου.
Καλή αρχή, λοιπόν, στη νέα μας περίοδο και είναι πράγματι νέα γιατί προχθές, 1η Σεπτεμβρίου, ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου με επικεφαλής τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο.
Ξεκινάμε, λοιπόν, την ενημέρωση με την ορκωμοσία του Δημάρχου και των 33 δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι είχαν εκλεγεί στις 26 Μαΐου 2019, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Γιατί θα πρέπει τώρα να περάσουν τρεις ολόκληροι μήνες για να αναλάβουν καθήκοντα οι νέες διοικήσεις των δήμων, δεν το πολυκαταλαβαίνω. Πάλι καλά που εδώ στο Γαλάσι εκλέχθηκε ο ίδιος δήμαρχος και δεν υπήρξε κενό στη διοίκηση. Σε πολλούς άλλους δήμους και περιφέρειες που είχαμε αλλαγή στις διοικήσεις, τους καλοκαιρινούς μήνες τα σκουπίδια πλημμύριζαν τους δρόμους. Οι χαμένοι και απερχόμενοι τότε τοπικοί άρχοντες αδιαφόρησαν για την καθαριότητα. Ας το έχουν υπόψιν τους αυτό οι πολίτες τους γιατί στις επόμενες εκλογές, όταν τους βρουν πάλι μπροστά τους, να τους περιποιηθούν καταλλήλως.
Σε μια λιτή τελετή και σε μια κατάμεστη αίθουσα, χοροστατούντων τριών ιερέων, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου με θρησκευτικό όρκο και ακολούθησε η ορκωμοσία των 33 δημοτικών συμβούλων εκ των οποίων οι έξι (Χαραλαμπίδης, Οικονόμου, Ιμπρίαλος, Σαπουνά, Χωριανόπουλος, Παναγιώτου) έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ οι υπόλοιποι 27 ορκίστηκαν με θρησκευτικό.
Μάλιστα μετά την ορκωμοσία, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου Γ. Χαραλαμπίδης δήλωσε: «Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Γαλατσιώτικου λαού».
Στις πρώτες σειρές κάθισαν οι επίσημοι καλεσμένοι με πρώτη και καλύτερη την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία είχε μια πολύ θερμή χειραψία με τον Γιώργο Μαρκόπουλο. Αν και η κα Δούρου είναι πλέον πρώην, η αλληλοεκτίμηση και η φιλία της με τον δήμαρχο Γαλατσίου φαίνεται ότι παραμένει. Παρόντες επίσης ήταν η βουλευτής της Ν.Δ. Ζωή Ράπτη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιώργος Μαυρίδης. Παρούσα επίσης και η σύζυγος του Δημάρχου με τον γιό τους, τον μικρό Ηλία. Και φυσικά, πολύς κόσμος.
Θεωρώ φυσιολογικό τη μεγάλη παρουσία των Γαλατσιωτών αφού τον κάθε δημοτικό σύμβουλο συνόδευσαν το λιγότερο δέκα συγγενείς για να χαρούν μαζί του την ξεχωριστή γι’αυτόν ημέρα.
Όλα αυτά τα τελετουργικά είναι πολύ ωραία αλλά σημασία έχει ο Δήμαρχος με τους 33 συμβούλους να αφιερώσουν ώρες, να δουλέψουν πραγματικά για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Γαλατσιωτών, οι οποίοι εξάλλου γι’αυτό το λόγο τους εξέλεξαν. Επίσης, καλό είναι και οι δημότες να μην είναι παρόντες μόνο σε γιορτές και πανηγύρια αλλά να παρευρίσκονται και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Να δίνουν το παρών, να ενημερώνονται, να παρεμβαίνουν και να κάνουν προτάσεις.
Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας περιόδου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή των μελών του προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ανήκει στην πλειοψηφία και σύμφωνα με πληροφορίες μας γι’αυτή τη θέση θα προταθεί ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρωμανός. Ο αντιπρόεδρος του Σώματος καθώς και ο Γραμματέας εκλέγονται κι αυτοί αλλά βάσει του νόμου προέρχονται απο την αντιπολίτευση. Η θητεία του προεδρείου είναι διετής.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστούν από τον Δήμαρχο και οι έξι Αντιδήμαρχοι καθώς και να συγκροτηθούν σε σώμα τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων. Για τις θέσεις των έξι Αντιδημάρχων προορίζονται οι δημοτικοί σύμβουλοι, Πρωτονοτάριος Μανώλης στην Τεχνική Υπηρεσία, Κορρές Ιωάννης στην παιδεία, Σκληράκης Ιωάννης στα Ευρωπαϊκά Θέματα, Ζήκου Αγγελική στην Κοινωνική Υπηρεσία, Μανδηλαρά Μαργαρίτα στα οικονομικά, Ροπόδης Παναγιώτης στην καθαριότητα. Για τα δύο νομικά πρόσωπα τις θέσεις των προέδρων θα αναλάβουν οι Ελευθερίου Μάνος, Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, και Μανιάτης Γιάννης, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Εγώ θα ευχηθώ σε όλους, εκλεγέντες και διορισθέντες, καλή δύναμη, σιδεροκέφαλοι και καλή επιτυχία στο έργο τους. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν και όπως όλοι γνωρίζουν, είμαστε εδώ για να προβάλουμε τα θετικά, να κάνουμε κριτική και να καυτηριάζουμε τα αρνητικά. Όλοι εξάλλου αγωνζόμαστε για τον ίδιο σκοπό: το καλό της πόλης μας και των κατοίκων της.

Πήγαινε στην κορυφή