Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές;

Τι σχεδιάζει το
υπουργείο Ανάπτυξης…

Νομοθετική πρωτοβουλία φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης και ο Άδωνις Γεωργιάδης για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σύμφωνα με όσα σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ο στόχος του υπουργείου σε πρώτη φάση είναι να ανοίξει η συζήτηση με τις κοινωνικές ομάδες και να γίνει σχετική μελέτη, αναφορικά με την προαιρετική εφαρμογή του μέτρου.
Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η όσο ευρύτερη, ει δυνατόν και η πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τις Κυριακές.
Σήμερα, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν, προαιρετικά, οκτώ Κυριακές τον χρόνο. Εκτός αυτών, η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε την λειτουργία καταστημάτων και τις Κυριακές κατά την θερινή περίοδο και σε τουριστικές περιοχές. Κατά τα λοιπά, προβλέπεται:
Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.
Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.
Την Κυριακή των Βαΐων.
Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με την περίπτωση β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή