«Έφυγε» από τη ζωή ο Στέργιος Θεοδωρίδης

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Έφυγε» από τη ζωή ο Στέργιος Θεοδωρίδης

Ο χαμός του Στέργιου Θεοδωρίδη, στις 14 Αυγούστου, σκόρπισε τη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους, τους φίλους του αλλά και στην κοινωνία του Γαλατσίου. Σε ηλικία μόλις 58 χρόνων, σε μια ώριμη και αποδοτική φάση της ζωής του, έχασε τη δίχρονη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Όσοι τον γνώρισαν ξέρουν καλά πόσο εξαιρετικός άνθρωπος ήταν.

Ο Στέργιος Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1961 στο Λευκώνα Σερρών, απλός και σεμνός, άνθρωπος με πεποιθήσεις, διαμορφώθηκε μέσα στο ποντιακό περιβάλλον, αγάπησε και υπηρέτησε τον ποντιακό ελληνισμό με σημαντικό έργο και προσφορά.
Εδώ και δεκαετίες, ασχολήθηκε με τη συλλογή καρτ ποστάλ και σπάνιων αντικειμένων για τον ιστορικό Πόντο, την χρονική περίοδο από τα τέλη του 18ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Τη συλλογή αυτή ο Στέργιος Θεοδωρίδης την ονόμασε «Εν Πόντω – Συμβολή στη Μνήμη, επιστολικά δελτάρια 1890 – 1920». Το 2014 παρουσίασε ένα μεγάλο μέρος της, στο Μουσείο Μπενάκη και το 2017 στην εκδήλωση των εγκαινίων ίδρυσης της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Πήρε μέρος σε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες του λαού μας, διαμορφώθηκε στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια μέσα από τις γραμμές της ΠΠΣΠ και έζησε από κοντά και με ενδιαφέρον όλες τις περιπέτειες του ελληνικού αριστερού κινήματος. Στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια ήταν καθημερινά παρών με το μεγάλο νταούλι του, χωρίς να κουραστεί ούτε στιγμή.
Στην πόλη μας, το Γαλάτσι, όπου έδρασε και ήταν κάτοικος, ήταν η ψυχή και ο ακούραστος εργάτης του Συνεταιρισμού «Χωρίς Μεσάζοντες» και του κοινωνικού στεκιού «Παίρνω Αμπάριζα», ενώ στήριξε από το 2010 όλες τις αριστερές δημοτικές κινήσεις που προσπάθησαν να εκφράσουν κάτι διαφορετικό για την πόλη.
Βαθιά πατριώτης, αλλά και συνάμα διεθνιστής στην πράξη, είχε πολλούς φίλους στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στήριξε και βοήθησε την εφημερίδα «Δρόμος» και επιμελήθηκε πολλά αφιερώματα για τον Πόντο και τις γενοκτονίες στην Τουρκία.
Ενεργό μέλος της ΚΟΕ, πήρε μέρος σε όλες τις διαδικασίες της εκφράζοντας με σαφήνεια και συνέπεια την ανάγκη διαμόρφωσής της σε έναν οργανισμό αναζήτησης, συμβολής και συμμετοχής σε ενδιαφέροντα κινήματα. Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, ουσιαστικός πάντα, χωρίς ίχνος γκρίνιας, θετικός με διάθεση προσφοράς.
Σπούδασε Οικονομικά και εργάστηκε ως λογιστής στο Γαλάτσι. Ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπους στον χώρο δουλειάς του και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του νοιώθουν πως έχασαν ένα στήριγμα και έναν τίμιο άνθρωπο που βοηθούσε όλους τους πολίτες στις σχέσεις που είχαν με την εφορία και την κρατική διοίκηση.
Μαζί με την σύντροφό του, Γιάννα Κουμερτά, έκανε δύο εξαιρετικούς γιούς και σίγουρα, παρά το ότι «έφυγε» τόσο νωρίς, πρόλαβε να πάρει την ικανοποίηση πως συνέβαλε στην διαμόρφωση δύο νέων ανθρώπων με πλούσιο περιεχόμενο και ενδιαφέροντα.
Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή