Απομάκρυνση προσωρινής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων από το Σούνιο

Τα συνεργεία του Δήμου Λαυρεωτικής και της ΔΑΝΕΤΑΛ Α.Ε. με αφορμή τις τρεις εκδηλώσεις φωτιάς, προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου όπου βρίσκεται η προσωρινή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σούνιο στην πρώην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Απομακρύνθηκαν 400 περίπου στρώματα που βρίσκονταν διάσπαρτα στον αύλειο χώρο της κατασκήνωσης και σε αποθήκες. Ακόμα αποξηλώθηκαν όλες οι αυτοσχέδιες κατασκευές φωτισμού και αυτοσχέδιων ψησταριών που αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Μια πιθανή ανάφλεξη στο συγκεκριμένο χώρο μπορεί να αποβεί μοιραία όχι μόνο για το περιβάλλον, τον Εθνικό Δρυμό και κυρίως για τους κατοίκους της περιοχής αλλά αποτελεί και μείζον θέμα ασφάλειας αφού οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης εφάπτονται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ ΑΒΕΕ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).
Μετά τη διαπίστωση ότι οι πρόσφυγες είχαν προβεί σε διαφόρων ειδών αυθαιρεσίες, με σημαντικότερο την επαναλαμβανόμενη καταστροφή των σωλήνων που βρίσκονται στις πυροσβεστικές φωλιές, ο Δήμος Λαυρεωτικής αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης απέστειλε εκ νέου έγγραφό προς τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσίες. Ζητείται η άμεση μετακίνηση των προσφύγων της προσωρινής δομής του Σουνίου σε άλλες μόνιμες δομές εκτός του Δήμου Λαυρεωτικής με σκοπό να σταματήσει η διαρκής επικινδυνότητα. Στόχος του Δήμου είναι η κατασκήνωση να μπορέσει να φιλοξενήσει πάλι παιδιά μετά την πλήρη αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης και πυρασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο, αφού δε γίνεται από τους αρμόδιους φορείς. “

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή