Με «Δον Ζουάν» επιστρέφει το Φεστιβάλ Γαλατσίου στις 26/8

Προσωρινή ανάπαυλα και για το Φεστιβάλ Γαλατσίου, που λαμβάνει χώρα στο Θέατρο και στον ανοιχτό χώρο των μπάσκετ του Άλσους Βέικου και το οποίο επιστρέφει δριμύτερο την Δευτέρα 26 Αυγούστου με την θεατρική παράσταση «Δον Ζουάν» του Μολιέρου.
Στις 9 το βράδυ της 26ης Αυγούστου, λοιπόν, όσοι θα έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές σας, ανηφορίστε προς το Θέατρο του Άλσους για να παρακολουθήσετε τον Νίκο Κουρή, την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Μάκη Παπαδημητρίου στο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου.
Στο έργο αυτό, ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίζη. Τη μετάφραση υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή. Τα σκηνικά είναι της Παναγιώτας Κοκκόρου, η μουσική της Κατερίνας Πολέμη και οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου.
Το εισιτήριο για την παράσταση είναι 18 ευρώ, ενώ η προπώληση και για φοιτητές είναι 15 ευρώ. ΑμΕΑ και άνεργοι 12 ευρώ.
Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο έρχεται ο ήρωας των μικρών μας φίλων, ο «Παπουτσωμένος Γάτος» από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Η ιστορία του λαϊκού και αγαπημένου παραμυθιού είναι ευρέως γνωστή ενώ το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πώς δημιουργείται και χτίζεται μια φιλία μέσα από τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια προς τους άλλους, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος για την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης.
Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Σάββας Γραμματικός, Έλενα Αθανασοπούλου, Πέτρος Γρύλλος. Σκηνοθεσία Μπάμπης Κλαλιώτης, πρωτότυπη ζωντανή μουσική Ελένη Καρβέλη, στίχοι Ερίνα Αναστασίου, σκηνικά Πασχαλιά Ζαπάλτα, ενδυματολόγος Σήλια Δεμίρη.
Εισιτήρια, στα 8 ευρώ το κανονικό και 7 ευρώ το παιδικό.
Ακολουθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου, θέατρο σκιών, με τη «Νεκρά Ζώσα» μια μαύρη κωμωδία, την ίδια ώρα, στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους με δωρεάν είσοδο.
Ο φίλος μας ο Καραγκιόζης, που μας χαρίζει πάντα το γέλιο, αυτή τη φορά θα είναι υπηρέτης στο σπίτι του κυρίου Ψωρίλου. Η κόρη του κυρίου Ψωρίλου είναι ερωτευμένη με ένα νεαρό και ο πατέρας της δεν τον θέλει και βάζει τον Καραγκιόζη να τον διώχνει. Άραγε θα καταφέρουν να του αλλάξουν γνώμη ή μήπως όχι;
Και η πρώτη, μετά τις διακοπές, εβδομάδα κλείνει με ένα Αφιέρωμα στον πολιτισμό των 5 Ηπείρων στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο Θέατρο του Άλσους, στις 9 μ.μ. Ένα πρωτοποριακό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού των 5 Ηπείρων αλλά και των παραδόσεων κάθε χώρας. Με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την πολυπολιτισμικότητα των λαών για 3 ημέρες, μέχρι δηλαδή και την 1η Σεπτεμβρίου, το καταπράσινο Άλσος Βέικου θα γεμίσει ethnic γεύσεις, χορούς, παραδοσικές μουσκές και φορεσιές, bazaar με είδη λαϊκής τέχνης κλπ. Είσοδος ελεύθερη.

Πήγαινε στην κορυφή