ΑΣΕΠ: Πράσινο φως για τρία νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Στη φάση επεξεργασίας βρίσκονται τρία πακέτα θέσεων κοινωφελούς εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η πρώην υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου είχε αποστείλει στην Ανεξάρτητη Αρχή τρία αιτήματα που ήταν προγραμματισμένα να βγουν σταδιακά μέσα Ιουνίου. Ωστόσο η προεκλογική περιοδος «πάγωσε» τις διαδικασίες και τα αιτήματα εμειναν στο ΑΣΕΠ και αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πρώτο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για 30.333 σε δήμους και φορείς. Ηδη οι υπάλληλοι του προηγούμενου κυκλου εχουν υπογράψει παράταση συμβάσεων για 4 μήνες έως τον Οκτώβριο, ωστόσο ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα πολύ νωρίτερα προκειμένου να προλάβει ο ΟΑΕΔ να δεχτεί αιτήσεις και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: διοικητικοί, μηχανικοί, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, βοηθητικό προσωπικό, καθαριστές, κ.α.
Οι φορείς ήδη έχουν αποστείλει τα αιτήματα τους και η προκήρυξη βρίσκεται σε τελικό στάδιο.
Στα μέσα φθινοπ’ωρου θα ανακοινωθεί και ο δεύτερος διαγωνισμός κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά προσωπικό για τα Κέντρα υποδοχής. Περίπου 2.000 άτομα εργάζονται μέσω του προγράμματος αυτού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ).
Και σε αυτό το πρόγραμμα ειχε δοθεί παράταση συμβάσεων για τους εργαζόμενους. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: φύλακες, τεχνίτες, βρεφονηπιοκόμοι, διερμηνείς, νοσηλευτές, ψυχολόγοι. Διοικητικοί, κ.α.
Τέλος το τρίτο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή αφορά την πρόσληψη 9.000 περίπου ανέργων σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών». Οι συμβάσεις των υπαλλήλων για το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου οπότε το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για το νέο κύκλο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθούν δασολόγοι, δασοπονοι, διοικητικοί, φύλακες, μηχανικοί, οδηγοί, κ.α.

Πήγαινε στην κορυφή