Ημερίδα για τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

Ημερίδα της ΚΕΔΕ & του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
για τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

Μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αποφασιστικότητας να γίνει μία νέα αρχή στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να μην νιώσει ξανά κανένας πολίτης απροστάτευτος, έστειλε η ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου όπου τέθηκαν οι βάσεις για την έναρξη διαλόγου για ένα νέο αποτελεσματικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας από φυσικές καταστροφές, παρουσία εκπρόσωπων της Κυβέρνησης, των συναρμόδιων υπουργείων, πλήθους αιρετών και πολιτών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα εξαιτίας της θλιβερής επετείου από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις φονικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική ενώ στη μνήμη των 102 θυμάτων της τραγωδίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν στη διαχρονική ανεπάρκεια του γραφειοκρατικού κρατικού μηχανισμού, στις επικαλύψεις ευθυνών και στην κρατική αδυναμία να δώσει έμφαση στην πρόληψη και μετά στην καταστολή ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ένα χρόνο μετά και παρά τις υποσχέσεις, η κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει στην Αν. Αττική.
Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισαν ότι απαιτείται να γυρίσουμε σελίδα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσαν πως προτεραιότητα είναι η άμεση αποκατάσταση των πολιτών που επλήγησαν ενώ επεσήμαναν ότι ο κεντρικός συντονισμός, είναι το κλειδί για την επιτυχή αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων.
Τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ασημακόπουλος ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και δημόσιους λειτουργούς μεταφέροντας την άποψη της Δημοτικής Αρχής για την οργάνωση και την λειτουργία της πολιτικής προστασίας.

 

ΔΤ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή