Mουσικό-καλλιτεχνική εκδήλωση στον Δήμο Βύρωνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών η μουσικό-καλλιτεχνική εκδήλωση σε συνεργασία με την μουσικοσυνθέτρια Έλενα Παυλέα
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 στο Θέατρο Βράχων “Άννα Συνοδινού” στις 9:00μμ, στο πλαίσιο λειτουργίας των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και «Δομής Παροχής Συσσιτίου» σε συνεργασία με την συνθέτρια και πιανίστρια Έλενα Παυλέα. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων ποιητών του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Γιάννη Ρίτσου καθώς και μουσική για τον κινηματογράφο. Μέρος της συναυλίας αποτέλεσε και η μελοποιημένη ποίηση της ποιήτριας Βιολέτας Μαράντου Παυλέα, του ποιητή Δημοσθένη Δαββέτα και του στοιχουργού Σίμου Οικονομίδη. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου «Ιωάννα Συγκελάκη» και την μουσική Διεύθυνση των μελών, είχε αναλάβει ο μαέστρος Παναγιώτης Βλάχος.
Ερμηνεύτριες ήταν η Αλκμήνη Χατζηνάσιου και η Μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου. Επίσης συμμετείχαν οι μουσικοί στο Ακορντεόν: Κωνσταντίνος Μιχαλάκης, στο Φλάουτο: Ελλάς Χαλκιά, στο Τσέλλο: Σίσσυ Μπαρακάρη, στην κιθάρα: ο Πάνος Λιάπης. Στην παράσταση συμμετείχε σε μουσικό αναλόγιο, ο ποιητής Δημοσθένης Δαββέτας, διαβάζοντας αποσπάσματα από την νέα του ποιητική συλλογή – «Στο δρόμο του Ορφέα».
Η εκδήλωση στηρίχθηκε επίσης από την οργάνωση «Άνθρωποι Αγάπης» και το Δίκτυο Καταναλωτών “Η Αλληλεγγύη” Βύρωνα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα αφενός, να παρακολουθήσουν το ρεσιτάλ με θέμα “Ποιείν…Τοπίων…Ήχους…” και αφετέρου, να ενημερωθούν για το έργο που επιτελείτε και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Ελένη Βασιλοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος Δασκαλάκη – Βεχλίδου Σοφία, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βασίλης Πάγκαλος καθώς και η πρόεδρος της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης “Άνθρωποι Αγάπης” Γεωργία Χατζήβεη.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας απέδωσε Τιμής Ένεκεν στη συνθέτρια και πιανίστρια Έλενα Παυλέα, στον Διευθυντή Ορχήστρας Παναγιώτη Βλάχο, Στην Διευθύντρια κυρία Ελένη Συγκελάκη καθώς και στα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου «Ιωάννα Συγκελάκη», στην ερμηνεύτρια καλλιτέχνη κυρία Αλκμήνη Χατζηνάσιου, στην μεσόφωνο Καλλιτέχνη κυρία Μαρισία Παπαλεξίου, καθώς και στον ποιητή, συγγραφέα, ζωγράφο και εικαστικό κύριο Δημοσθένη Δαββέτα για την συνεισφορά τους στην μουσική και την τέχνη, αλλά και για την αμέριστη στήριξή τους στις Δομές Παροχής βασικών Αγαθών.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, η προσφορά αποτελεί σημαντική βοήθεια για την εξέλιξη του έργου μας για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά και ευελπιστούμε να σας έχουμε αρωγούς στο έργο μας και στο μέλλον. Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρίες DAIKIN και DEWPOINT για την ευγενική τους χορηγία καθώς συνέβαλλαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Όλα τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

Οι Δομές «Παροχής Συσσιτίου» και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βύρωνα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 π.μ. – 17.00 μ.μ επί της Ιθώμης 6 (αγορά Βύρωνα). Για παραδόσεις προϊόντων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7653054 (καθημερινά 09:00 με 15:00).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή