Έρχονται Αρβανιτάκη & Κότσιρας στο Φεστιβάλ Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Έρχονται Αρβανιτάκη & Κότσιρας  στο Φεστιβάλ Γαλατσίου

Με τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και δύο συναυλίες συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα το Θερινό Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βέικου.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο του Άλσους, παρουσιάζεται η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου με τη συμμετοχή μάλιστα της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας Γαλατσίου. Στην γνωστή τραγωδία του Αισχύλου, βλέπουμε την ηρωική αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα να υποκύψει στο θέλημα του Δία. Τον Μάρτιο του 2014 η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ασημακόπουλο παρουσιάστηκε στο Queen’s Mamie Fay Auditorium και στον ΟΗΕ, στην έδρα του στο Μανχάταν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην UNESCO. Από το 2017 παρουσιάζεται ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.
Επί σκηνής οι Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα, Κατερίνα Μποτώνη, Χρυσόστομος Καλογριδάκης, Μαρίζα Κιοσέογλου, Θεόδωρος Μπιράκος. Στο πιάνο ο Παντελής Λεγάκης, η σκηνοθεσία είναι της Ειρήνης Κώνστα και η μουσική του Παναγιώτη Καρούσου.
Την Κυριακή 21 του μήνα, στο Θέατρο πάλι, το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ» παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο. Θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση και στίχους σημαντικών δημιουργών (Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου κ.α.) τα οποία έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές αγαπημένων Ελλήνων ερμηνευτών (Γ. Μπιθικώτση, Β. Μοσχολιού, Ν. Ξυλούρη κ.α.).
Η επόμενη βραδιά, αυτή της Δευτέρας 22 Ιουλίου, ανήκει στους μικρούς μας φίλους, καθώς στο Θεατράκι του Άλσους, στις 9 μ.μ., έρχονται τα «Λάχανα και Χάχανα – Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα». Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει το πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη. Πρόκειται για την ιστορία του Φαταουλίδα, του απόλυτου άρχοντα στη Λαχανοχαχανοχώρα. Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή κι έτσι να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό της ζωής του να πάρει εκδίκηση.
Παίζουν οι Βασίλης Ζώης, Φαίη Ψωμαδάκη, Άννα Βασιλείου, Αλέξανδρος Σαριπανίδης, Μιχάλης Τριπόδης, Χρήστος Τριπόδης. Οι χορογραφίες είναι της Άννας Αθανασιάδη.
Την Τρίτη 23 Ιουλίου, στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Αθλητικού Κέντρου, μας περιμένουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας για να «μπλέξουν» τραγούδια και διαθέσεις από το «Δυνατά» και «Της καληνύχτας τα φιλιά» με το «Κάθε φορά» και το «Εφάπαξ» καθώς και με αναφορές σε αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Μαζί τους μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πλήκτρα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρες), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, λαούτο, μπουζούκι). Οι φωτισμοί είναι της Μαρίας Βενετάκη και στον ήχο οι Χάρης Κρεμμύδας και Στρατής Καραδημητράκης.
«Οι Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου του Άλσους, την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου. Ο ποιητής Ευριπίδης επισκέπτεται συγγενή του για να ζητήσει βοήθεια επειδή κινδυνεύει η ζωή του από τις γυναίκες της πόλης, που βρίσκονται στα Θεσμοφόρια και ψάχνουν τρόπο να τον καταστρέψουν. Μοναδικός τρόπος να αποτρέψει τον κίνδυνο είναι να στείλει εκεί έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο φυσικά γυναικεία, για να τον υπερασπίσει και επιλέγει τον Συγγενή. Ποιός είναι όμως ο Συγγενής; Και ποιού; Του Ευριπίδη; Δικός μας; Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι;
Τέλος, το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου, στις 9 ακριβώς, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Τελέσιλλα» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, γραμμένο σε έμμετρη μορφή, ιαμβικού δεκαπεντασύλλαβου, με χορό, χορικά και βασίζεται στην ιστορία της ηρωίδας του αρχαίου Άργους, Τελέσιλλας, η οποία ήταν φιλάσθενη λυρική ποιήτρια. Στο έργο του προβάλλεται ο ηρωισμός της, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο των γυναικών στο αρχαίο Άργος. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνισμού και της Δράσης Γαλατσίου ενώ η παραγωγή είναι του Ιδρύματος «Επιμένουμε Ελλάδα».
Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή