Μείον 1.750 ευρώ φέτος , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μείον  1.750  ευρώ φέτος , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα περισσότερο – και δικαίως – με τις Εθνικές Εκλογές και άφησα ασχολίαστα κάποια τοπικά θεματάκια, μικρά μεν αλλά για μένα σημαντικά.
Ξεκινώ, χαιρετίζοντας την απόφαση της Προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου, να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκτύπωση και διανομή του διαφημιστικού εντύπου, το οποίο περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 2019.

Απ’ό,τι πληροφορήθηκα το κόστος ανήλθε στα 6.795 ευρώ. Δεν γνωρίζω ποιός ήταν ο τελικός μειοδότης και ειλικρινά ούτε με ενδιαφέρει. Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι ήταν μια καλή προσφορά, αρκεί να τηρήθηκαν οι όροι του διαγωνισμού ως προς τον αριθμό των εντύπων αλλά και ως προς τον τρόπο διανομής του. Για το πρώτο δεν μπορώ να έχω άποψη διότι άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι για την παραλαβή του αλλά για τη διανομή του, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με 20.000 αντίτυπα καλύπτεται όλο το Γαλάτσι. Αλλά προφανώς δεν έφτασε σε όλες τις πόρτες της πόλης μας.
Συγκρίνοντας τώρα το φετινό κόστος των 6.795 ευρώ με το αντίστοιχο περσινό των 8.500 ευρώ, θα δούμε ότι το ταμείο του Δήμου ωφελήθηκε κατά 1.705 ευρώ. Πέρσι όμως η κα Πρόεδρος είχε κάνει απευθείας ανάθεση σε κάποιο φίλο της, όπως είχε πει, την εκτύπωση του εντύπου. Αλλά φέτος που προχώρησε σε διαγωνισμό προέκυψε το οικονομικό όφελος για τον Δήμο.
Σωστό, λοιπόν, και τίμιο είναι όποιοι από τους νέους δημοτικούς συμβούλους θα κληθούν να διαχειριστούν δημοτικό χρήμα να είναι πολύ προσεκτικοί και για να μην επιβαρύνουν το ταμείο του Δήμου αλλά και για να μην βρεθούν στο τέλος απολογούμενοι.


Θυγατρική του Δήμου;

Ένα θεματάκι, τελείως τρελό, όπως με πληροφόρησαν και διαπίστωσα και εγώ ο ίδιος, είναι ότι ο Δήμος Γαλατσίου, εκτός από τη δική του ιστοσελίδα, μάλλον έχει αποκτήσει και μια δεύτερη θυγατρική της πρώτης. Εξηγούμαι.

Ένας κύριος, Γαλατσιώτης, ο οποίος διατηρεί κάποια ιστοσελίδα και αρέσκεται στις ψευδείς αναρτήσεις έχει ως δική του διεύθυνση αυτή του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2) και τηλέφωνο επικοινωνίας το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου (213.2055300).
Πιστεύω ότι το ατόπημα αυτό του κυρίου θα το έχουν αντιληφθεί οι υπεύθυνοι του Δήμου Γαλατσίου και μην πουν όχι γιατί καθημερινά σερφάρουν στο διαδίκτυο. Και ερωτώ: Γιατί επιτρέπουν σ’ έναν ιδιώτη ο οποίος δεν έχει καμία οργανική σχέση με τον Δήμο Γαλατσίου να εκμεταλλεύεται τα στοιχεία επικοινωνίας του Δήμου;
Ή μήπως, όπως ακούγεται, διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι κάποιο πρόσωπο το οποίο ανήκει στη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου;
Ας μας απαντήσουν οι αξιωματούχοι τι έχουν κάνει για το απαράδεκτο αυτό γεγονός.


Νεοσύλλεκτοι με απαιτήσεις

Σε προηγούμενα, μετά τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου, φύλλα του «Παλμού», είχα εκφράσει τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου προς τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους για μια εποικοδομητική και παραγωγική τετραετία. Ορισμένοι όμως από την πλειοψηφία, πριν ακόμα ορκιστούν και αναλάβουν καθήκοντα με εντολή Δημάρχου, έχουν εκφράσει ήδη τις προτιμήσεις τους ως προς τον τομέα με τον οποίο ενδιαφέρονται να ασχοληθούν από τη θέση του αντιδημάρχου βεβαίως!

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι – και ειδικότερα οι νεοσύλλεκτοι – ότι αρμόδιος για τον διορισμό των αντιδημάρχων είναι αποκλειστικά ο Δήμαρχος. Αυτός είναι που αποφασίζει ποιοί από τους 20 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας θα καταλάβουν τις 6 θέσεις των αντιδημάρχων και ποιό θα είναι το αντικείμενό τους.
Υπομονή, λοιπόν, και όλοι κατά τη διάρκεια της τετραετίας θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε καθήκοντα αντιδημάρχου, αρκεί να έχετε τον χρόνο, τη διάθεση, τις πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την πόλη μας.
Εκτός από τους νεοσύλλεκτους δημοτικούς συμβούλους, υπάρχουν και κάποιοι από τις παλιοσειρές, οι οποίοι και λόγω της πρόσφατης υψηλής σταυροδοσίας τους, έχει πάρει ο κ…. τους αέρα και θέλουν να βάλουν όρους στον Δήμαρχο για το πού και για πόσο θα απασχοληθούν.
Σε όλους αυτούς έχω να τους πω να κατέβουν από το καλάμι και να τους θυμίσω αυτό το οποίο είχε πει ο αείμνηστος Γιώργος Κατσιφάρας, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ότι «αν δεν ήταν ο Αντρέας Παπαντρέου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας».
Χαμηλά το βλέμμα λοιπόν όπως είπε και ο νέος μας πρωθυπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή