Ο Δήμαρχος Π.ύ Φαλήρου στο Προεδρικό Μέγαρο & την Προεδρική Φρουρά

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αντιπτεράρχου Γρηγόρη Πρεζεράκου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος μαζί με άλλους Δημάρχους επισκέφτηκε την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Προεδρική Φρουρά.
Η επίσκεψη περιελάμβανε τη παρουσίαση της ιστορίας και της λειτουργίας της Προεδρικής Φρουράς, τη ξενάγηση στο χώρο παρασκευής των στολών των Ευζώνων, τη ξενάγηση στο χώρο παρασκευής των τσαρουχιών – υποδημάτων και τη παρουσίαση της βασικής εκπαίδευσης των Ευζώνων.
Οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στην ενημέρωση και ξεναγήθηκαν από την Ταγματάρχη Δήμητρα Ψυχογιού και τον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς Συνταγματάρχη Ροδόλφο Δημητρόγου ήταν: ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης , ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να θέσει και το θέμα των επισκέψεων των σχολείων του Παλαιού Φαλήρου τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο όσο και στην Προεδρική Φρουρά καθώς τα σχετικά αιτήματα είναι πολλά και η επισκεψιμότητα συνεχώς αυξάνεται ενώ πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι ο συντονισμός ώστε οι μαθητές της Πόλης μας να επισκεφτούν τους συγκεκριμένους χώρους. Παράλληλα, συμφωνήθηκε και η διοργάνωση έκθεσης του ιστορικού αρχείου της Προεδρικής Φρουράς καθώς και των στολών της, στο Παλαιό Φάληρο σε χρόνο που θα οριστεί από κοινού με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

ΔΤ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή