Απρόσμενη η συμμετοχή του κόσμου στην ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Απρόσμενη η συμμετοχή του κόσμου  στην ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Έτριβαν τα μάτια τους στην Ιπποκράτους, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όταν την προηγούμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου, είδαν τις ουρές που σχηματίζονταν έξω από τα εκλογικά τμήματα όπου γινόταν ψηφοφορία για την ανάδειξη του Βαγγέλη Βενιζέλου ως προέδρου του κόμματος.

Κι αυτό διότι οι προσδοκίες τους είχαν ως «οροφή» τις 100.000 με 110.000 κόσμο. Τόσοι υπολόγιζαν ότι θα πήγαιναν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του τέταρτου κατά σειρά προέδρου στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.
Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά σ’όλη την Ελλάδα όπου είχαν στηθεί 1.037 κάλπες σε δήμους, κοινοτικά καταστήματα, τοπικές οργανώσεις, καφενεία, ταβέρνες… ακόμη και σε βενζινάδικο είχε στηθεί κάλπη! Στις προηγούμενες ψηφορορίες για τη ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή του κόσμου ήταν σαφώς μεγαλύτερη: το μεν 2004 με μοναδικό υποψήφιο τον Γιώργο Παπανδρέου είχαν ψηφίσει 1.000.000 μέλη και φίλοι και το 2007 με υποψήφιους τους Γιώργο Παπανδρέου, Βαγγέλη Βενιζέλο και Κώστα Σκανδαλίδη είχαν ψηφίσει 750.000.
Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ψήφισαν συνολικά 236.151, τα έγκυρα ήταν 230.105, τα άκυρα 1.384 και τα λευκά ήταν 4.662.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξελέγη πρόεδρος με 97,5% των ψήφων.
Στο Γαλάτσι ψήφισαν 944 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, σε μια κάλπη που είχε στηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου, στο ισόγειο του δημαρχείου. Και εδώ σχηματίστηκαν κάποιες ουρές, κυρίως τις πρωινές ώρες, από κόσμο που περίμενε υπομονετικά για να ψηφίσει πληρώνοντας και 2 ευρώ ως συνδρομή.
Και βέβαια, μετά την Κυριακή έχουν αρχίσει οι αναλύσεις από τους ειδικούς για το φαινόμενο της αθρόας προσέλευσης στην ψηφοφορία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή