Λόφος Λεβεντάκη, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Λόφος Λεβεντάκη, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Μετά από πάρα πολύ καιρό, είχα την ευκαιρία προχθές να επισκεφθώ και να περπατήσω στο Λόφο Λεβεντάκη.
Την αφορμή μου την έδωσε κάποια συνδημότισσα όταν, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, μου ανέφερε ότι στο Λόφο υπάρχει ένα σημείο με λαμαρίνες όπου παίζουν παιδιά και μπορεί να τραυματιστούν.
Πράγματι, όπως διαπίστωσα, υπάρχει ένα παλαιό κτίσμα με λαμαρίνες αλλά δεν γνωρίζω ποιός είναι ο ιδιοκτήτης και αν ο Δήμος Γαλατσίου έχει τη δυνατότητα να παρέμβει για να αφαιρεθούν οι επικίνδυνες για τα παιδιά, σκουριασμένες λαμαρίνες. Ας το δουν αυτό οι όποιοι αρμόδιοι γιατί τώρα που κλείνουν τα σχολεία θα είναι πιο πολλά τα παιδιά που θα παίζουν σ’αυτό το επικίνδυνο σημείο.
Στο Λόφο Λεβεντάκη περπάτησα για μισή ώρα περίπου και παρατήρησα ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε δενδροφύτευση γιατί υπάρχουν πολλά κενά σημεία και πρέπει να εμπλουτιστούν με καινούργια δέντρα και φυτά. Εκτός αυτού κάποια στιγμή ο Λόφος πρέπει να καταστεί ασφαλής και προσβάσιμος για τους περιοίκους ακόμα και τις βραδινές ώρες. Κι αυτό μπορεί να γίνει αφού πραγματοποιηθούν κάποια έργα διαμόρφωσης, όπως φωτισμός, διάδρομοι περιπάτου, ποδηλατόδρομοι και γιατί όχι ένα μικρό δημοτικό αναψυκτήριο στην κορυφή του λόφου όπου υπάρχει υπέροχη θέα.


Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα
της Β’ Αθήνας θα είναι ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,
ο οποίος πρόσφατα επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος
Γαλατσίου με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Καλή δύναμη, φίλε Γρηγόρη, και καλή επιτυχία!


Υπαίθρια αποθήκη έχει γίνει η οδός Έρσης στη συμβολή της με την οδό Εκάβης.

Το σημείο που βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι εφαπτόμενο με τον Λόφο Λεβεντάκη και εκτός από τα υλικά κάποιας εταιρείας, τα οποία είναι «αποθηκευμένα» στο δρόμο, υπάρχουν και δυο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Από το ένα μάλιστα ΙΧ έχει μείνει μόνο ο σκελετός.
Δικαίως λοιπόν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μας τηλεφώνησαν και είπαν ότι τα υλικά βρίσκονται στο σημείο για πάρα πολύ καιρό και πρέπει κάποια στιγμή να απομακρυνθούν για να ελευθερωθεί ο δρόμος.
Όπως μας τόνισαν «κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να τραυματιστούμε και εμείς αλλά περισσότερο τα παιδιά μας που παίζουν σ’αυτήν την περιοχή». Δεν μπορώ να πω ότι έχουν άδικο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται. Κάποιος πρέπει να επιληφθεί του θέματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή