Κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ στα 200μ από τον Ι.Γρανιτσιώτη

Η κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ στα 200μ στη κατηγορία παίδων που κατείχε από το 1977 (42 χρόνια) ο Αντώνης Γεωργαλίδης, από τον Ιωάννη Γρανιτσιώτη αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή των 38ων Ορσιππείων που διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία τη Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών». Ο νεαρός αθλητής του «Γ.Ο. Παλάσκας Περιστερίου» έτρεξε την απόσταση των 200 μ σε χρόνο 21.35 με άνεμο +1,6 (το παλαίο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 21.38).
Την συνδιοργάνωση των αγώνων στίβου προς τιμή του Μεγαρίτη αρχαίου Ολυμπιονίκη Όρσιππου είχαν αναλάβει και φέτος ο Δήμος Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος, ο Α.Ο. Μεγάρων», και η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής.
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και παραβρέθηκε στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» παρά την αυξημένη θερμοκρασία και το τριήμερο χειροκροτώντας τις προσπάθειες περισσοτέρων από πεντακοσίων αθλητών και αθλητριών διαφόρων ηλικιών που αγωνίστηκαν εκπροσωπώντας μεγάλο αριθμό συλλόγων που καλλιεργούν τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ο Γ.Σ. Πανελλήνιος κ.α.
Σημαντικές επιδόσεις και επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Ο. Μεγάρων επιβεβαιώνοντας τη συστηματική και σωστή δουλειά που γίνεται μέσα στο σύλλογο, δουλειά που τον έχει κατατάξει ως έναν από τους καλύτερους συλλόγους στίβου στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η Μαρία Βαρελά κατέκτησε την πρώτη θέση στα 150μ στη κατηγορία παγκορασίδων (Α) με χρόνο 19.89 και τη δεύτερη θέση στο ύψος παγκορασίδων (Α) με άλμα 1,46 μ. Η κορασίδα Παρασκευή Χατζή αγωνίστηκε στα 100 μ εμπόδια στη κατηγορία γυναικών κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 15.89. Στον ακοντισμό στην κατηγορία παίδων ο Κιόσια Αρτάν με βολή στα 44.76 μ κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Κατά την διάρκεια των αγώνων τιμήθηκαν από τους διοργανωτές ο αθλητής Ιωάννης Γρανιτσιώτης για την επίτευξη του πανελληνίου ρεκόρ στα 200μ στη κατηγορία παίδων καθώς και οι κύριοι Σπυρίδων Τσούτσουρας (προπονητής επί σειρά ετών του Α.Ο. Μεγάρων) Ιωάννης Οικονομόπουλος (πρώην πρόεδρος Α.Ο. Μεγάρων) και Γεώργιος Σταμπόλας (Ιδρυτής και πρώην πρόεδρος Α.Ο. Μεγάρων).
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Σπυρίδων Καλοζούμης, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. Μεγάρων και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής κ. Θωμάς Παπαγιάννης ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής κ. Γεώργιος Καρδαράς, το μέλος του ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Δημήτριος Πλαταράς.
Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» ευχαριστεί θερμά:
Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη.
Την ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής
Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό.
Τον Πρόεδρο του Α.Ο. Μεγάρων κ. Σπυρίδωνα Καλοζούμη.
Τον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο των Μεγάρων.
Τους εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων και του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος».
Τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες.
Όλους όσους παρευρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών».

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους φίλους του κλασικού αθλητισμού στα «39α Ορσίππεια» το 2020.

 

ΔΤ “ΗΡΟΔΩΡΟΣ Ν.Π.Δ.Δ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή