Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Χρώμα και άρωμα Αφρικής στο Παλαί

Ιδιαίτερες ethnic μουσικές, ξεχωριστές γεύσεις και πολύ χρώμα πλημμύρισε το Παλαί Γαλατσίου το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 18ου Αφρικανικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ.

Οι αφρικανικές χώρες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ήταν πολλές, Αλγερία, Αγκόλα, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γκάνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Ακτή του Ελεφαντοστού, Κένυα, Λιβύη, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, Μπουρούντι, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Σουδάν, Τυνησία, Ζάμπια, Καμερούν και Ζιμπάμπουε, και έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά τους, προβάλλοντας τοπικές φορεσιές, μουσική και χορό.
Στα περίπτερα πωλούνταν είδη λαϊκής τέχνης, ενδυμασίες καθώς και παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.
Μέρος των εσόδων του 18ου Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης, διατέθηκαν για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», γι’ αυτό και ο Δήμος Γαλατσίου παραχώρησε δωρεάν τον εξωτερικό χώρο του των εγκαταστάσεων του Παλαί.
Τις Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών χωρών τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Προέδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Γαλατσίου κ. Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος πρόσφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα του Δήμου μας.