Ενημέρωση για τις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών

Ενημέρωση για τις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών και οδηγίες προστασίας

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες και τις δράσεις που υλοποιεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την καταπολέμηση των κουνουπιών:
Στον προγραμματισμό και προϋπολογισμό του Δήμου, έχει ενταχθεί ετήσιο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στοχευμένες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών ανά 20ήμερο σε 3.050 φρεάτια υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων του Δήμου, καθώς επίσης, διαρκής παρακολούθηση και έλεγχος με καθαρισμό, απολύμανση, μυοκτονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Καθαρισμός, αποψίλωση, κλάδεμα θάμνων και κούρεμα γρασιδιού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.
Ορθή διαχείριση απορριμμάτων, πλύση και απολύμανση των κάδων, βάσει περιοδικού προγραμματισμού της αρμόδιας Υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι, η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή ψεκασμών από εδάφους, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, συμπεριλαμβάνοντας και τον χώρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».
Τέλος, ενημερώνουμε ότι, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου (http://www.ilion.gr) βρίσκεται αναρτημένο σχετικό ενημερωτικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για την προστασία των πολιτών και υλικό που απευθύνεται στα παιδιά.
Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από τα κουνούπια.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή