Δήμος Φιλαδέλφειας “Αναληθή δημοσιεύματα & εξαγγελίες για τα σχέδια της επόμενης μέρας”

Δημοσιεύματα του οπαδικού τύπου και εξαγγελίες της επόμενης μέρας εξακολουθούν να παράγουν ένα ιδιαίτερα προβληματικό τοπίο για τον Δήμο αλλά και για τις υπηρεσίες του. Πρέπει να ξεκαθαριστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

Ουδέποτε οι υπηρεσίες του Δήμου «έβαλαν στο συρτάρι» όπως αναφέρεται οποιοδήποτε έγγραφο, αίτημα ή μελέτη έχει κατατεθεί για το έργο της υπογειοποίησης. Το έργο της υπογειοποίησης εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής που μάλιστα το έχει ήδη αναθέσει στην κατασκευάστρια εταιρεία. Είναι προβληματικό να δίνεται η εντύπωση ότι υπηρεσιακοί παράγοντες μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα.
Καμία πρόβλεψη για parking δεν έχει κατατεθεί σε οποιονδήποτε αρμόδιο ή συναρμόδιο φορέα μέχρι σήμερα, εκτός από τις 180 θέσεις των VIP στο υπόγειο του γηπέδου.
Ουδέποτε κατατέθηκε με οποιονδήποτε τρόπο και ουδέποτε βέβαια συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πεζοδρόμηση της οδού Παπαναστασίου, από τον σταθμό Περισσού έως τη Ν. Φιλαδέλφεια. Ουδέποτε άνοιξε τέτοιο θέμα ούτε καν στα προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων. Το ότι εμφανίζεται την επομένη των εκλογών ως σχέδιο που μάλιστα είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους πολίτες τόσο για την ακρίβεια των ισχυρισμών και για τις προθέσεις όλων όσων διακινούν τέτοιες «ειδήσεις».
Η δενδροφύτευση και η ανάπλαση του Άλσους όχι μόνο έχει ξεκινήσει αλλά και είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Το Άλσος παρά τη συστηματική του κατασυκοφάντηση και τους συχνούς βανδαλισμούς, είναι ένας από τους καλύτερα συντηρημένους και καθαρούς χώρους πρασίνου του λεκανοπεδίου. Και αυτό είναι πασιφανές και πασίγνωστο σε όλους.
Η κατεδάφιση του παλαιού αναψυκτηρίου Κένταυρος έγινε αφού πρώτα παρέμεινε κλειστό επί σειρά ετών, διότι είχε χαρακτηριστεί ως αυθαίρετο, δεν μπορούσε να βγάλει άδεια λειτουργίας και ο Δήμος επιβαρυνόταν με μεγάλα πρόστιμα. Στη θέση του ο Δήμος ετοίμασε όλες τις αναγκαίες νόμιμες διαδικασίες για την ανέγερση ενός νέου μικρότερου αναψυκτηρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει την αναγκαία άδεια από το Δασαρχείο, γεγονός για το οποίο έχει κατατεθεί προσφυγή.
Ο Δήμος αξιοποίησε πάρα πολλές και διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης, τις οποίες εντόπισε και διεκδίκησε. Ουδέποτε υπήρξε διατύπωση πρόθεσης χρηματοδότησης έργων ή παρεμβάσεων που να μην αξιοποιήθηκε από τον Δήμο.
Τέλος, το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου που διαθέτουν πλήρη και εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη με τα έργα και τις παρεμβάσεις σε ορίζοντα δεκαετίας, μέρος των οποίων έχει ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη (ανάπλαση, άρδευση, φύτευση, αναβάθμιση και φωτισμός λίμνης, νέος εξοπλισμός, ποδηλατόδρομοι, παιδικές χαρές, όργανα άθλησης, αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός φωτισμού κ.λ.π.) με πηγές χρηματοδότησης που εξασφάλισε ο Δήμος από την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΣΠΑ. Είναι υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής, να το διαφυλάξει ως τόπο μεγάλης περιβαλλοντικής και αισθητικής αξίας και ως χώρο άθλησης και αναψυχής όλων των πολιτών. Και είναι υποχρέωση των ίδιων των πολιτών να προστατεύσουν την ενότητα Άλσος- Γιαμπουρλάς- Ποδονίφτης, ως ένα πολύτιμο οικοσύστημα για το παρόν και το μέλλον της περιοχής.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή