Βγες και Πες την δική σου Εμπειρία από τους δρόμους της Πόλης Σου

Για την υποβολή και πληροφορίες www.outview.gr

Στο πλαίσιο του ATHENS PRIDE WEEK θα γίνει event στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με Video – μαρτυρίες – πάνελ και ανοιχτή συζήτηση.

Είσοδος: Δωρεάν

Πάνελ οργανώσεων:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.) > Άννα Απέργη – Ακτιβίστρια και γραμματέας επικοινωνίας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).
Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας > Κίμωνας Παναγιωτόπουλος – Υπεύθυνος έργου “Πες το σε εμάς”
Proud Seniors Greece -Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω- > Χατζηνικολάου Βαγγέλης Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
Πολύχρωμο Σχολείο > Κατερίνα Λιτσαρδοπούλου – Εκπαιδευτικός
Κέντρο Ζωής > Κωστής Χατζημωράκης – Διευθυντής Κέντρου Ζωής ( Για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS )
IT GETS BETTER GREECE > Μαριλένα Ντάνια – Program Director
Συντονιστής Πάνελ > Λουκάς Σταμέλλος – μέλος omniatv

Θα προλογίσει ο αδελφός του Ζαχαρία.

Η Άννυ Παπαρρούσου θα μιλήσει για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

#vgeskaipes is a campaign which aims to encourage the LGBTQI+ community, as well as anyone living with discrimination, to grab a mobile phone or a camera and tell their own story. Every video submitted, will compile a recorded testimony about how, as “different” people, they experience every day life in the city. An event will be held during Athens Pride week, with panel – testimonies and viewing. The best ones can be compiled into one movie, produced by the Greek Centre of Cinema. This whole undertaking is in loving memory of Zak Kostopoulos.

ℹ️ Η ιδέα για την καμπάνια #vgeskaipes ξεκίνησε από την παρατήρηση της Ελληνικής πραγματικότητας και από τα περιστατικά που ζούμε ή μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης. Περιστατικά που αφορούν στα άτομα που βιώνουν την διαφορετικότητα τους κυκλοφορώντας εκεί έξω και που έρχονται αντιμέτωπα με την εναλλαγή ανάμεσα στα αισθήματα ασφάλειας – ανασφάλειας.

Η διαφορετικότητα έχει πολλές μορφές και θα θέλαμε να τις συμπεριλάβουμε όλες. Για την καμπάνια επιλέχτηκαν περιστατικά όπως το bullying, η λεκτική βία, η ομοφοβία, η τρανσφοβία και η ενδοοικογενειακή βία. Το κάλεσμα όμως είναι ανοιχτό σε κάθε άτομο που αισθάνεται ότι θέλει να μιλήσει για το βίωμα του.

Δημιουργήσαμε μία online καμπάνια που επιθυμεί να παροτρύνει την ευρύτερη ΛΟΑΤΚΙ+ ελληνική κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα και όλα τα άτομα που βιώνουν διακρίσεις, όπως μετανάστες, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους κ.α., να πάρουν ένα κινητό, μια κάμερα, για να πουν την δική τους ιστορία.

Υποβάλετε το video σας στο site του Queer Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας Outview.gr , όλα τα video θα συνθέσουν μια καταγεγραμμένη μαρτυρία για το πώς ως «διαφορετικοί» άνθρωποι βιώνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας.

Στην συνέχεια οι καλύτερες κινηματογραφικές μαρτυρίες θα ενωθούν σε μια σπονδυλωτή ταινία σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η οποία προγραμματίζεται να προβληθεί δωρεάν σε κοινωφελείς χώρους όπως πανεπιστήμια, σχολές, σχολεία και δήμους. Επιπλέον θα είναι διαθέσιμη online για παρακολούθηση ή χρησιμοποίηση σε εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Ο Χρήστος Δήμας σκηνοθετεί και η Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη πρωταγωνιστεί σε μία αφήγηση στην οποία φεύγοντας από το νυχτερινό κέντρο που δουλεύει, κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και γίνεται μάρτυρας περιστατικών διάκρισης και βίας απέναντι στο «διαφορετικό». Η ίδια επιλέγει να μην μείνει αμέτοχη στα περιστατικά, αλλά αναλαμβάνει δράση και αυτό είναι το μήνυμα που το βίντεο θέλει να περάσει ότι – Παίρνουμε θέση.

Δυστυχώς δεν Παίρνουμε θέση σε αρκετές περιπτώσεις ρατσιστικής βίας η οποία εκδηλώνεται στους δρόμους της σημερινής Ελλάδας.

Ορόσημο αποτελεί η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, αβοήθητος και μάλιστα μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας που λέγεται Αθήνα.

Η δράση αυτή λοιπόν έχει αφιερωθεί στη μνήμη του και αφορά στον κάθε Ζακ.

Με την συνεργασία των οργανώσεων:

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ)
Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και Άνω-
Proud Life LGBTQI+
Κέντρο Ζωής
Πολύχρωμο Σχολείο

 

 

 

Δείτε Εδώ όλα τα Βίντεο της καμπάνιας

Πήγαινε στην κορυφή