Συνάντηση με θέμα: «Όρια και θετική διαπαιδαγώγηση»

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς διοργανώνει συνάντηση με θέμα «Όρια και θετική διαπαιδαγώγηση» το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00-13:00.

Τα “όρια” είναι μία από τις πιο συχνές λέξεις που θα ακούσεις από το στόμα ενός γονιού. Οι βασικοί προβληματισμοί σε σχέση με αυτά, αφορούν το που βρίσκονται τα όρια μεταξύ γονιών και παιδιών, με ποιο τρόπο επικοινωνούνται αλλά και πως θα μπορούν να επικοινωνηθούν χωρίς να αισθάνεται ο γονιός αυταρχικός ή παραχωρητικός.

Όλη η σύγχρονη ψυχολογία και παιδαγωγική έχει ξεφύγει από τη συμπεριφορική διάσταση των ορίων – με την μονοδιάστατη επικοινωνία του γονιού προς το παιδί, έπαινος και τιμωρία – και έχει επικεντρωθεί στη σημασία της θετικής διαπαιδαγώγησης. Η θετική διαπαιδαγώγηση παρέχει στους γονείς τα εργαλεία εκείνα που θα βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους, εστιάζοντας παράλληλα στην αυτορρύθμιση τους. Η αυτορρύθμιση δημιουργεί γερές βάσεις στην προσωπικότητα ενός παιδιού, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή του.

Σε αυτή τη συνάντηση θα διερευνήσουμε ερωτήματα όπως:

Τι είναι η θετική διαπαιδαγώγηση και γιατί είναι τόσο σημαντική;

Γιατί οι μέθοδοι της τιμωρίας δεν μπορούν να πειθαρχήσουν τα παιδιά;

Πως μπορούμε να βάζουμε τα προσωπικά και οικογενειακά όρια, χωρίς να πάψουμε να ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση του παιδιού;

Η συνάντηση αφορά γονείς με παιδιά έως 10 ετών και είναι δωρεάν.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα πρέπει να δηλώσετε το όνομά σας, στο τηλέφωνο 6942932710.

Τη συνάντηση συντονίζει η Αγγελική Ελευθεράκη, Ψυχολόγος MSc (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων από την Attachment Parenting International.

 

 

ΔΤ ΠΠΙΕΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή