Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ.«Να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ.«Να κάνουμε την παράταξη   ξανά πρωταγωνιστή»

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλασίου, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΙΝ.ΑΛ., με ομιλητές τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και την υποψήφια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου με το βλέμμα όμως και στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, «Θα δώσουμε τη μάχη απέναντι στην πολιτική πρακτική του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού και της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις καθεστωτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απέναντι στην αποθέωση του κρατισμού, απέναντι στην ιδεοληπτική εμμονή για εξοντωτική υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, απέναντι σε μία πολιτική που δεν δίνει καμία προοπτική για την επόμενη μέρα. Απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποίησαν ένα μείζον εθνικό ζήτημα με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους συμφερόντων, διχάζοντας για ακόμα μία φορά τους Έλληνες.
»Που ακόμα και σήμερα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα συνδιαλλαγούν με τους πρόθυμους της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να μην χάσουν την καρέκλα, ανταλλάσσοντας Υφυπουργεία, ευρωψηφοδέλτιο, ασυμβίβαστα, εκλογικούς κανονισμούς και ποσοστώσεις.
»Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε και απέναντι στον παραδοσιακό ιδεολογικό μας αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία.
»Μια Νέα Δημοκρατία η οποία παρέχει ακόμα και σήμερα δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την κυβέρνηση Καραμανλή που όξυνε τα προβλήματα της κρίσης, δημιούργησε έλλειμμα 15% του ΑΕΠ και ουσιαστικά οδήγησε στα μνημόνια.
»Που δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την αντιπολίτευση Σαμαρά που εισήγαγε πρώτη τον αντιμνημονιακό λόγο δηλητηριάζοντας την κοινωνική συνοχή και διχάζοντας τους Έλληνες. Που ακόμα και σήμερα δεν μας παρουσιάζουν ίχνος σοβαρής και τεκμηριωμένης πρότασης για το πως μπορούμε να δομήσουμε ξανά ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, για το πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε αυτούς που έχουν πληγεί μέσα στην κρίση.Που διακηρύσσουν και μάλιστα ενώπιον του ΣΕΒ ότι δε χρειάζονται συλλογικές συμβάσεις, δε χρειάζεται η προστασία του εργαζόμενου από τον εργοδότη.
»Οι αρχές και οι αξίες δεν εξαγοράζονται. Η ιστορία της δημοκρατικής παράταξης δεν εξαγοράζεται. Τα χιλιάδες στελέχη μας που έχουν δώσει διαχρονικά την ψυχή τους για να μπορέσει αυτή η χώρα να γυρίσει σελίδα δεν εξαγοράζονται. Το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου για μία Ελλάδα ισχυρή, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη δεν εξαγοράζεται.»
Με τη σειρά της η Εύα Καϊλή υπογράμμισε: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι η δημιουργία μίας μεγάλης και ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη που θα αποκαταστήσει την εικόνα της Ένωσης ως φορέας ασφάλειας, ευημερίας, προόδου, παγκόσμιας ισχύος και κυρίως εγγυητής αξιοπρέπειας και σιγουριάς για τους πολίτες. Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες των περιφερειακών συγκρούσεων κλυδώνισαν το προφιλ εσωτερικής και εξωτερικής ισχύος της Ένωσης.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή