Κατώτεροι των περιστάσεων, Γράφει ο Γιώργος Πένταρης

Πριν δύο χρόνια περίπου, είχα γράψει ένα άρθρο όπου στηλίτευα κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί συγκρούονται στην Βουλή για τα επουσιώδη με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων (καιροσκόπων) αδιαφορώντας για τα σοβαρά ζητήματα ύπαρξης της χώρας. Όπως τότε, δύο χρόνια πριν, έτσι και αυτές τις μέρες, ξαναζήσαμε τα ίδια γεγονότα στην Βουλή με την συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης που περιγράφεται με το γνωστό ρητό από τους μύθους του Αισώπου «των οικιών εμπιπραμμένων υμείς άδετε» όπερ μεθερμηνευόμενο «το σπίτι μας καίγεται και η γριά χτενίζεται». Καίγεται το σπίτι μας; Βεβαίως καίγεται αγαπητοί αναγνώστες και κανείς, ούτε εμείς ο λαός «ο ανεύθυνος», αλλά ούτε και η πολιτική ηγεσία της χώρας ενδιαφέρεται να δει πώς θα σβήσει η φωτιά που έχει ανάψει η Τουρκία, η οποία θα γίνει πυρκαγιά σε λίγο καιρό.

ν κοιτάξουμε διαχρονικά την πολιτική που ασκεί η Τουρκία στο Αιγαίο, θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχει μια συστηματική κλιμάκωση που μας ωθεί σιγά σιγά στον πόλεμο, τον οποίο η Τουρκία πιστεύει ότι θα κερδίσει λόγω υπεροπλίας των επιθετικών και αμυντικών οπλικών συστημάτων που διαθέτει. Για το θέμα αυτό βέβαια έχω ξαναγράψει κάμποσες φορές και σήμερα το επανάφερα, γιατί το θεωρώ ζωτικής σημασίας. Στη συζήτηση λοιπόν των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, στην ουσία είδαμε μια κοκορομαχία είτε για την φιλοξενία του Πρωθυπουργού σε κότερα ή ότι ο πατέρας του ήταν με την χούντα, είτε ότι ο Μητσοτάκης είπε ότι θα καταργήσει την πενθήμερη εργασία είτε ότι θα καταργήσει τα επιδόματα που κρατούν σήμερα δέσμιο το εκλογικό σώμα, είτε για άκρατο νεοφιλελευθερισμό.
Για να δελεάσει ο Πρωθυπουργός το εκλογικό σώμα άρχισε τις αλόγιστες παροχές είτε με την λεγόμενη 13η σύνταξη, είτε με μείωση ΦΠΑ, είτε με αλόγιστες προσλήψεις παράνομες και ημιπαράνομες. Το λέω αυτό γιατί, για παράδειγμα, γίνονται κάτι προσλήψεις στο Υπ. Παιδείας καθηγητών που είναι «εξειδικευμένοι». Για παράδειγμα δηλαδή, ένας μαθηματικός φροντιστηρίου δεν είναι εξειδικευμένος και δεν προσλαμβάνεται, ενώ αυτός που προσελήφθη ως ωρομίσθιος είναι εξειδικευμένος και δικαιούται διορισμού!!!! Επαίρεται η κυβέρνηση ότι μείωσε την ανεργία, αλλά ξεχνά να πει ότι αυτό το ποσοστό οφείλεται στις προσλήψεις ανέργων στο δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας τι κάνει; Έχει αυξήσει τις προσλήψεις ή παραμένει στάσιμος; Αλλά θα μου πείτε αυτό είναι λεπτομέρειες…
Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσο να δελεάσει το εκλογικό σώμα ώστε να κυριαρχήσει στις εκλογές. Ήδη όμως εκφράζονται ανησυχίες από τις Βρυξέλλες γιατί ανατρέπονται πολιτικές σταθεροποίησης της οικονομίας και της πορείας της προς την ανάπτυξη. Υπεραμύνεται η κυβέρνηση για την επιδοματική της πολιτική, αλλά δεν μας λέει από πού προέρχονται τα λεφτά που μοιράζει. Πώς το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση; Χρωστά δισ. ευρώ από επιστροφές φόρων, η οποίες θα μπορούσαν να κινήσουν την οικονομία και τα σπαταλά δίνοντας επιδόματα σε δικαιούχους και μη. Εγώ όμως που πληρώνω επίδομα αλληλεγγύης 1.200 ευρώ το χρόνο αρνούμαι να τα δίνω να πίνουν μπύρες διάφοροι τεμπέληδες στην υγειά του κορόιδου. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι στο βωμό της νίκης των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει με θρασύτητα τα λεφτά των υπερπλεονασμάτων, από την φορολογική αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού, στις προεκλογικές παροχές αντί να τα διαθέσει για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Καμιά κίνηση δεν βλέπω προς αυτή την κατεύθυνση και γι’ αυτό με τρώνε τα φίδια.
Το θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έβλεπα προχθές βράδυ στην τηλεόραση, δεν είναι μόνο η αδιάντροπη παράβαση του κανονισμού της Βουλής, με αυθαίρετη παράταση του χρόνου ομιλίας τους, όπως π.χ. η θρασύτατη κυρία Τζάκρη που ήταν κάποτε του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα επιχειρήματά τους για τα επιδόματα. Μας λένε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μείωσε συντάξεις, δώρα, επιδόματα κ.τ.λ. και τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ «να αποκαταστήσει την τάξη». Αν δεν είχε γίνει ανακοπή του προγράμματος της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του email Χαρδούβελη πού θα ήμασταν σήμερα; Θα είχαμε νόμο Κατρούγκαλου; Για σκεφτείτε το… Αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ, η απόδοση των Ελληνικών ομολόγων πήρε την ανηφόρα και ανέβηκε στο 3,57%, η υψηλότερη σε Ευρωζώνη, Ωκεανία και Καναδά και χθες δια του Στουρνάρα αντέδρασε και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Από την άλλη πλευρά, ο Μητσοτάκης φοβούμενος μην έρθει σε αντίθεση με το επιδοματικό και καιροσκοπικό εκλογικό σώμα, υπερασπίστηκε την 13η σύνταξη εις βάρος μιας πολιτικής ουσιαστικής ανάπτυξης. Φοβήθηκε να βγει και να πει με παρρησία ότι η πολιτική αυτή είναι λάθος και ότι δεν αποδέχεται την 13η σύνταξη, δηλώνοντας ότι θα χρηματοδοτήσει με αυτά τα ποσά μέτρα για μείωση της ανεργίας και προσέλκυση επενδύσεων. Ο Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του μίλησε για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων λόγω της εισβολής της νέας τεχνολογίας (Ίντερνετ, κοινωνικά δίκτυα, τεχνητή νοημοσύνη κ.τ.λ.). Συνέπεια αυτών θα είναι και η αλλαγή των ημερών εργασίας. Αυτό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώθηκε και το έκανε λάβαρο εναντίον της ΝΔ και πάρα πολλοί μη σκεπτόμενοι και αδαείς πολίτες πίστεψαν αυτά που τους σερβίρει. Στην ουσία, από την στιγμή που οι επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να λειτουργούν σε ένα διεθνές και ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει να λειτουργούν συνεχώς, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι θα παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα ωράρια των εργαζομένων. Αυτό αποσιωπάται επιμελώς από την κυβέρνηση εφαρμόζοντας την τακτική της Λενινιστικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ξέρετε πόσοι έχουν ανάγκη την τετράωρη εργασία ή την δίωρη ή την περιστασιακή ή την συνεχή; Γιατί να μην υπάρχει ευελιξία σε αυτό το θέμα; Αυτό ήθελε να πει ο Μητσοτάκης. Μια σημαντική επισήμανση είναι ότι αντί η Αξιωματική Αντιπολίτευση να προτάσσει ένα αξιόπιστο, ειλικρινές και εύληπτο πρόγραμμα για διακυβέρνηση της χώρας αναλώνεται στο σύνθημα να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο θα έχει αντίθετη την επιθυμητή επιρροή στο εκλογικό σώμα.
Θα ήθελα να κλείσω με το ζήτημα της εσωτερικής τρομοκρατίας και τις επιθέσεις των αναρχικών σε κόμματα και αστυνομία. Από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας «προσήχθησαν» κάποια άτομα που συνελήφθησαν στις τελευταίες μαζικές τρομοκρατικές διαδηλώσεις – επιθέσεις, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο γιός του προέδρου της Βουλής. Εσείς τι νομίζετε; Η αστυνομία μπορούσε να τον πάει στο αυτόφωρο ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες; Δεν μπορούσε γιατί θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις και πρόβλημα στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό. Δεν μπορεί ο κ. Βούτσης να λέει άλλο εγώ και άλλο ο γιός μου. Από τα αρχαία χρόνια η Αντιγόνη μάς δίδαξε ότι η αγάπη στο αίμα σου, στον αδελφό της εδώ, την έκανε να αγνοήσει τον νόμο. Ο Βούτσης δεν θα αγνοήσει τον νόμο έμμεσα για το αίμα του; Ακόμη και να μην το θέλει, οι άλλοι αρμόδιοι θα έχουν δεμένα χέρια γιατί αλλιώς θα κατηγορηθούν για φασισμό κτλ.
Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την δήλωση της Γεροβασίλη, η οποία είπε ότι δεν έχει απαγορευτεί στην αστυνομία να κάνει την δουλειά της και ότι κάποιοι μέσα σ’ αυτήν δεν θέλουν να επεμβαίνουν για πολιτικούς λόγους. Αν ισχύει αυτό, γιατί η πολιτική προϊστάμενός τους δεν επεμβαίνει απαιτώντας την εφαρμογή του νόμου ή να τους υποχρεώσει σε παραίτηση;
Προχθές βράδυ οι αναρχικοί και διάφοροι άλλοι αριστεροί παραστρατιωτικοί, μετά την πορεία που έκαναν για την άδεια που πρέπει να δοθεί στον Κουφοντίνα, επιτέθηκαν με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς ήθελαν να εκδικηθούν γιατί επί ΠΑΣΟΚ συνελήφθη ο δολοφόνος. Που είναι η αστυνομία και ο εισαγγελέας; Αν η αστυνομία δεν κάνει την δουλειά της ο εισαγγελέας τι κάνει;
Δυστυχώς τα γεγονότα φανερώνουν ότι η αστυνομία με πολλούς και διαφόρους τρόπους, άμεσα και έμμεσα εμποδίζεται να κάνει αυτό που πρέπει για να έχουμε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Πήγαινε στην κορυφή