Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για τη Διαχείριση του Γονεϊκού Άγχους

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για τη Διαχείριση
του Γονεϊκού Άγχους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βιωματικό Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων για τη Διαχείριση Άγχους, από το Τμήμα Προαγωγής Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα. Το σεμινάριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Γονέων, ως εκ τούτου συγκροτήθηκαν τρείς ομάδες συμμετεχόντων, τις μέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες προς εξυπηρέτηση όλων των αιτημάτων. Για κάθε βιωματικό κύκλο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 συναντήσεις με εβδομαδιαία συχνότητα.

Το βιωματικό Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων για τη Διαχείριση Άγχους έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν, αρχικά για τη φύση και τις διεργασίες του άγχους αλλά και να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια για την αποτελεσματικότερη διαχείριση ψυχοπιεστικών γεγονότων και καταστάσεων μέσω συγκεκριμένων γνωσιακών μεθόδων. Παράλληλα δε, προσφέρθηκε υποστηρικτική και συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα που αφορούσαν το γονεϊκό άγχος και την άμεση επίδραση αυτού στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Στη λήξη του σεμιναρίου, κατά το κλείσιμο και την αξιολόγησή του διαφάνηκε πως η βιωματική διάσταση του σεμιναρίου βοήθησε τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν προσωπικές εμπειρίες και προβληματισμούς μέσω role playing, ζωγραφικής κ.α., κατανοώντας βαθύτερα τη φύση του άγχους και τους ποικίλους τρόπους έκφρασης αυτού.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ανέφεραν πως:
“Είναι βέβαιο ότι το βιωματικό αυτό σεμινάριο μας άνοιξε ένα παράθυρο στη γνώση για τον γονεϊκό μας ρόλο. Και σίγουρα μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στα παιδιά μας. Μέσα από όλες τις συζητήσεις και τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι στο ταξίδι της ζωής γονιός και παιδί βαδίζουν μαζί. Σαν μια αγκαλιά…μια γροθιά…με συνεργασία, αγάπη και εμπιστοσύνη πρέπει να προχωράμε πάντα! Μακάρι το μήνυμα της θετικής σκέψης, ακόμα και στα πιο δύσκολα, που πήραμε απλόχερα μέσα από το σεμινάριο, να μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια τον δύσκολο ρόλο μας ως γονείς. Ευχαριστούμε πολύ για όλα!” και ακόμη,
“Κλείνοντας τον κύκλο μας με την ομάδα “Διαχείρισης Άγχους για Γονείς” , αποτυπώσαμε ανά ομάδες των τριών αυτό που αποκομίσαμε από τις συναντήσεις μας. Η ομάδα μας με αφαιρετική προσέγγιση αποτύπωσε το γενικό συναίσθημα αισιοδοξίας, που κερδίσαμε. Αισθανόμαστε πιο σίγουροι για τη σχέση μας με τα παιδιά μας και το φως που τη φωτίζει! Έτσι χρησιμοποιήσαμε ως μότο το στίχο που αρέσει στο ένα από τα μικρά μας… Πως μ’αρέσει αυτός ο ήλιος…”

Το σεμινάριο το οποίο ξεκίνησε αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου, συντόνισαν οι ψυχολόγοι του Τμήματος Προαγωγής Υγείας, Λάουρα Κολάγκη και Μαριλίνα Μπαδικιάν.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή