Απίστευτη συμμετοχή παιδιών στην δράση «Ασφαλής ΘΡΙΑ 3»

Απίστευτη συμμετοχή παιδιών στην δράση
«Ασφαλής ΘΡΙΑ 3» της Κ.Ε.Δ.Α.
«Δεν τρέχω στην πόλη μου με… ρόδα» ήταν το σύνθημα της τρίτης κατά σειρά δράσης για την Οδική Ασφάλεια που πραγματοποίησε την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου, στην πλατεία Δημαρχείου σε συνεργασία με την “My Grand Road”, με αφορμή την 5η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.
Η «Ασφαλής ΘΡΙΑ 3», ήταν η συνέχεια του προγράμματος ενημέρωσης, που αποτέλεσε ιδέα της Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Σοφίας Μαυρίδη, και ξεκίνησε πριν δυο μήνες τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στον προαύλιο χώρο των σχολείων, έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά όλων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης που λειτουργούν στην πόλη μας.
Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια έτρεξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχοντας μαζί τους τα μπαλόνια που τους μοίρασε ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μελετίου μαζί με τους συνεργάτες του, ενώ μόλις έφτασαν στον τερματισμό, δόθηκαν σε όλους μετάλλια και βεβαιώσεις συμμετοχής.
Στην πλατεία Δημαρχείου, είχαν στηθεί εκπαιδευτικά περίπτερα το καθένα από τα οποία είχε και διαφορετική θεματική ενότητα όπως «κράνος», «ζώνη», «ταχύτητα», «ΛΕΑ», «ποδήλατο», «πινακίδες». Τα παιδιά συμμετείχαν σ’ όλα τα περίπτερα, ζωγράφισαν, έπαιξαν, έμαθαν, διασκέδασαν και αφού επιβραβεύτηκαν, απόλαυσαν παγωτό και πήραν δώρο από ένα παιδικό ρολόι.
Η Πρόεδρος κ. Μαυρίδη κατά την εναρκτήρια ομιλία της, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τα μέλη του Δ.Σ που παρευρέθησαν, τον κ. Γιαννόπουλο Σωτήρη από την My Grand Road αλλά και τους γονείς που αγκαλιάζουν τις δράσεις της ΚΕΔΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι Πολιτισμός. Τα παιδιά βρίσκονται σε μία κρίσιμη ηλικία, όπου σαν σφουγγάρια ρουφούν τη γνώση και μαθαίνουν από τις συνήθειές μας. Τους οφείλουμε λοιπόν σεβασμό, καλή Οδική Συμπεριφορά, ώστε να μάθουν να προσέχουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συμπολίτες τους. Αυτός είναι και ο στόχος των δράσεων που έχουμε ξεκινήσει όλους αυτούς τους μήνες και δεν σταματούν εδώ.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, τηρώ τις δεσμεύσεις μου όλα αυτά τα χρόνια. Σας υπόσχομαι λοιπόν ότι, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον δράσεις για την Οδική Ασφάλεια, με σκοπό τα παιδιά να ενστερνιστούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να συμβάλλουν και αυτά με τον τρόπο τους στη δημιουργία μιας Κοινωνίας με λιγότερα ατυχήματα».

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή