29η Γυμναστράδα – Απολογισμός του φετινού Φεστιβάλ Γυμναστικής

Θέαμα και ρυθμός στο 29ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – 2000 αθλητές, χιλιάδες κόσμου στις κερκίδες του δημοτικού Γυμναστηρίου

Με την συμμετοχή 2000, περίπου, αθλητών από δεκάδες συλλόγους της Αττικής, οι οποίοι παρουσίασαν πάνω από 80 προγράμματα, ολοκληρώθηκε το διήμερο του φετινού 29ου Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη».
Χωρίς νικητές και ηττημένους, με μόνη διάκριση το μήνυμα ζωής που στέλνει ο Αθλητισμός, το ταπί του δημοτικού Γυμναστηρίου φιλοξένησε αθλητές από 6 έως 76 ετών, οι οποίοι συνέθεσαν ένα μοναδικό θέαμα με επιδείξεις από την ρυθμική γυμναστική, την ενόργανη, την αεροβική, τις πολεμικές τέχνες, τον χορό κ.α.
Θέματα επίκαιρα και διαχρονικά όπως η αγάπη, η οικολογία, η ισότητα, η αλληλεγγύη μεταφράστηκαν σε κίνηση και ρυθμό, περνώντας τα σχετικά συνθήματα στους χιλιάδες κόσμου που πέρασαν από τις εξέδρες του Γυμναστηρίου κατά το διήμερο του Φεστιβάλ.
Την διοργάνωση της Γυμναστράδας ανέλαβε, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 29, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου διατηρώντας μια αθλητική παράδοση ορόσημο στα δρώμενα, όχι μόνο της πόλης, αλλά και όλης της Αττικής. Το φετινό Φεστιβάλ παρουσίασε η παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής 94FM, Όλγα Παπακυριακού.
«Το 29ο Φεστιβάλ Γυμναστικής τελείωσε. Βάζουμε πλώρη για το 30ο, για τα 30 χρόνια της θρυλικής Γυμναστράδας. Όσο υπάρχουν αθλητές με ψυχή και πνευματική νεότητα ο Δήμος μας θα διοργανώνει το Φεστιβάλ και για 50 και για 100 χρόνια. Είναι σημαντικό να βλέπεις στις κερκίδες, ως θεατές πλέον, γονείς που έρχονται να καμαρώσουν τα παιδιά τους και οι ίδιοι σαν παιδιά είχαν αγωνιστεί πριν χρόνια στην Γυμναστράδα. Είναι αυτή η παράδοση και η παρακαταθήκη που δημιουργεί το Φεστιβάλ που μας δίνει την δύναμη και την όρεξη να προχωράμε μπροστά, να ενισχύουμε τους θεσμούς του Δήμου», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή