4ο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Ηρακλείου Αττικής

4ο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Ηρακλείου Αττικής 16-18 Μαΐου: ταξίδι στον κόσμο της μουσικής

Για το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της χορωδιακής μουσικής σαλπάρει και φέτος το 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από τις 16 έως τις 18 Μαΐου στο δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου & Νεότητος). Χορωδίες από το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία, το Γαλάτσι, την Κεφαλλονιά και την Κέρκυρα ενώνουν τις φωνές τους και ερμηνεύουν κομμάτια από το ελληνικό και το ξένο παραδοσιακό και μοντέρνο ρεπερτόριο.
Συγκεκριμένα, στο 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών συμμετέχουν:
Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία – Μικτή Χορωδία Μαντολινάτα Συλλόγου «Εύγερος» Κεφαλλονιάς
Μικτή Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας
Χορωδία Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος «ACG»
Ηρακλείου Χορωδιακό Σχήμα
Μικτή Χορωδία Δήμου Γαλατσίου
Παραδοσιακή Χορωδία ΟΠΑΝ Ν. Ιωνίας
Χορωδία «Ιονίου Φωνές» Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών
και φυσικά η
Μικτή Χορωδία των ΚΑΠΗ Δήμου Ηράκλειου Αττικής
και η
Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου το Φεστιβάλ αρχίζει στις 18.30, ενώ το Σάββατο στις 19.30 οπότε θα παρουσιαστούν «Οι Ψυχές των Χρωμάτων», μια θεατροποιημένη μουσική παράσταση που παντρεύει χρώματα, συναισθήματα και τραγούδια. Ερμηνεύει η Ηλέκτρα. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Φυλακτού.
«Αγαπάμε το Φεστιβάλ Χορωδιών όπως θα αγαπούσαμε ένα παιδί που το βλέπουμε να μεγαλώνει. Γιατί το Φεστιβάλ αυτό είναι παιδί μας, στον τέταρτο χρόνο πλέον της ηλικίας του. Ξεκινώντας από μια απλή ιδέα: να φέρουμε κοντά τις Χορωδίες δήμων και συλλόγων της Αττικής αλλά και όλης της χώρας, έχουμε φτάσει κάθε διοργάνωση να είναι ακόμα πιο μεγάλη, ακόμα πιο πλούσια. Αγαπάμε το Φεστιβάλ Χορωδιών, προ πάντων, γιατί το αγαπήσατε και εσείς για αυτό και δίνουμε ξανά ραντεβού από τις 16 έως τις 18 Μαΐου», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή