Σύμβαση εκτέλεσης κατασκευής έργου με τίτλο «Ολοκλήρωση Πάρκου Γκορυτσάς»

Μητροπολιτικό Πάρκο Θριασίου Πεδίου
Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης κατασκευής έργου
με τίτλο «Ολοκλήρωση Πάρκου Γκορυτσάς»

Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, υπέγραψαν τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του Πάρκου Γκορυτσάς. Ένα πάρκο 130 στρεμμάτων, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα στον Ασπρόπυργο και την ευρύτερη περιοχή για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και προοπτική του Θριασίου πεδίου.
Το συγκεκριμένο έργο υλοποιεί με τον πιο έμπρακτο τρόπο την φιλοσοφία της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ πέρα του θετικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου που προσθέτει στην περιοχή, καλύπτει μια σειρά από χρήσεις ήπιας μορφής, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, προσφέροντας στους Πολίτες του Ασπροπύργου και συνολικά της Δυτικής Αττικής δημιουργικές διεξόδους στην καθημερινή τους ζωή.
Το πάρκο περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις (πολιτιστικό κέντρο), αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο ποδοσφαίρου), θέσεις στάθμευσης (βόρεια και νότια του πάρκου). Με το νέο έργο κατασκευάζονται: ένα γήπεδο ράγκμπι, τέσσερα γήπεδα αντισφαίρισης, τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης-πετοσφαίρισης και μία παιδική χαρά. Επίσης, επισκευάζονται και συντηρούνται οι διάδρομοι και γίνεται εκτεταμένη φύτευση (1000 μεγάλα δένδρα και 600 μεγάλοι θάμνοι) σε όλους τους ακάλυπτους χώρους του πάρκου, ενώ τοποθετούνται τέσσερα μεγάλα οκταγωνικά κιόσκια, καθιστικά απλά και κάδοι απορριμμάτων σε όλο το χώρο. Σε όλες τις εισόδους θα γίνουν με έντεχνες υποχωρήσεις του στερεού εγκιβωτισμού και του δαπέδου, κατάλληλες προσβάσεις για ΑμεΑ. Σε όλα τα επίμαχα (επικίνδυνα σημεία) του αθλητικού εξοπλισμού θα τοποθετηθούν προστατευτικά στρώματα.

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή