Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα χρέη του Κράτους στους ιδιώτες!

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να δυσφορούν από τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους φορείς για την πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, μπορεί να πιέζουν για χρήση του τεράστιου αποθεματικού προκειμένου να πληρωθούν αυτά τα περίπου 2 δισ, ωστόσο το Κράτος συνεχίζει να προκαλεί, όχι μόνο διατηρώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες πληρωμών, αλλά και δημιουργώντας νέες οφειλές!
Τα στοιχεία του ΓΛΚ αποκαλύπτουν ότι για έναν ακόμα μήνα οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης συνέχισαν το… βιολί τους. Το Δεκέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 1,525 δισ, παρά το ότι έληξε η παράταση που είχε πάρει το υπουργείο Οικονομικών από τους Θεσμούς- το stock έπρεπε να είχε εξοφληθεί ως το τέλος Αυγούστου, που έληγε το Μνημόνιο- αλλά τον Ιανουάριο ανέβηκαν στα 1,574 δισ ευρώ, το Φεβρουάριο στα 1,665 δισ ευρώ και το Μάρτιο «σκαρφάλωσαν» στα 1,790 δισ ευρώ!
Αναζητώντας τις… εστίες του προβλήματος, διαπιστώνει κανείς ότι τα χρέη των ΟΤΑ αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα κατά 30 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές των νοσοκομείων «σκαρφάλωσαν» από τα 446 εκατ. ευρώ στα 531 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας έτσι αύξηση 237 εκατ. ευρώ από την αρχή του χρόνου.

Μοναδική παρηγοριά η σταθερή μείωση των εκκρεμών επιστροφών φόρων, που βρίσκονται, πλέον, στα 417 εκατ. ευρώ

Πηγές