ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δημάρχου Γαλατσίου  Γιώργου Μαρκόπουλου

Προσωπική επιστολή μού έστειλε προχτές ο Δήμαρχος Γαλατσίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Γαλάτσι, Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος αναφέρεται στο θέμα της υποψηφιότητάς μου.

Την δημοσιεύω ως έχει για έναν και μόνο λόγο: για να σταματήσουν κάποιοι, στην κυριολεξία, πανίβλακες να κυκλοφορούν διάφορες ανοησίες, οι οποίες, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν χρήζουν εκ μέρους μου καμίας απάντησης. Εγώ δίνω εξετάσεις στην κοινωνία του Γαλατσίου εδώ και 26 χρόνια. Τις ίδιες εξετάσεις δίνει και ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος τα τελευταία χρόνια με τη δημόσια συμπεριφορά του και το έργο του.
Αν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις για άλλη μια φορά, θα φανεί την Κυριακή 26 Μαΐου.
Γράφει λοιπόν ο Γιώργος Μαρκόπουλος στην επιστολή του:

Αγαπητέ Βασίλη,
«Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και δημόσια, για τα καλά σου λόγια που έγραψες στον «Παλμογράφο» της 19ης Απριλίου, όπως επίσης και για την απόφασή σου να συστρατευτείς, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό μου «Γαλάτσι, Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο», για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Το άρθρο σου, όμως στον «Παλμογράφο» της 3ης Μαΐου, με το οποίο ανακοίνωσες ότι τελικά δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με στεναχώρησε γιατί πραγματικά πιστεύω ότι με την εκλογή σου θα μπορούσες να προσφέρεις πολλά και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και στην διοίκηση του Δήμου.
Ωστόσο, η στεναχώρια που μου προξένησε η αποχώρησή σου μετριάζεται από τους λόγους, όπως αναφέρεις, που την επέβαλαν.
Το ότι θέλεις να παραμείνεις κριτής της εξουσίας και ελεγκτής των πράξεών της και όχι να συνταχθείς μαζί της, σε τιμά ιδιαιτέρως. Το ξέρω γιατί εξ’ αρχής είχαμε συζητήσει πάνω σε αυτούς τους προβληματισμούς. Πάρα πολλοί εκδότες και δημοσιογράφοι έχουν περάσει την «κόκκινη γραμμή» και έχουν γίνει Βουλευτές, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και βέβαια και πάρα πολλοί άλλοι επιλέγουν να μην πολιτευτούν και να υπηρετούν τα κοινά μέσα από το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Έτσι είναι η δημοκρατία!
Ωστόσο, Βασίλη, όταν τίθεται θέμα συνείδησης στη λήψη των αποφάσεών σου, τότε δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς, όσο και αν κάποιοι θέλουν να βλέπουν φαντάσματα, συνομωσίες, ίντριγκες και πάθη. Σχεδόν σε όλους τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές στην πόλη μας υπάρχουν υποψήφιοι από τον δημοσιογραφικό και εκδοτικό χώρο. Ακόμα και σε αυτούς που μας κατηγορούν γι’αυτόν ακριβώς το λόγο (τι αντίφαση ;;;). Ενδεχομένως, το κύρος σου και η επιθυμία σου να βοηθήσεις το Γαλάτσι, μέσα από τον Συνδυασμό μας ενόχλησε κάποιους. Λογικό…
Μπορεί ο Δήμος να στερήθηκε από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου ένα βαθύ γνώστη των θεμάτων του Γαλατσίου, αλλά η κριτική σου ματιά μέσα από τον «ΠΑΛΜΟ» στις αποφάσεις μου θα εξακολουθεί να προσφέρει σε μένα ιδιαίτερη βοήθεια. Πάντα πίστευα – και το απέδειξε η πρώτη μου θητεία στον Δήμο Γαλατσίου – ότι η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να διορθώνεις τυχόν λάθη σου.
Τέλος, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά, υγεία σε σένα και την οικογένειά σου και σε διαβεβαιώ ότι θα συνεχίζω να διαβάζω τον «ΠΑΛΜΟ» ξεκινώντας πάντα από την σελίδα 2, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν και την κριτική και τις ωφέλιμες προτάσεις σου.»

Με εκτίμηση
Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,
Δήμαρχος Γαλατσίου
Επικεφαλής του συνδυασμού
«Γαλάτσι – Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο»

Πήγαινε στην κορυφή