Εγγραφές στα δωρεάν εργαστήρια του Code + Create

Λίγες μέρες έμειναν για τις εγγραφές στα δωρεάν εργαστήρια του Code + Create

 

Εάν είστε άνω των 18+ ετών και θέλετε να αποκτήσετε κάποιες βασικές γνώσεις στους υπολογιστές, τότε αυτό το μάθημα είναι για σας! Το Co {de} + Create προσφέρει δωρεάν μαθήματα βασικών γνώσεων τους υπολογιστές στα αγγλικά στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης  σε μικτές τάξεις κατοίκων της Αθήνας, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους και τη μητρική τους γλώσσα.

 

Ποιος;

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα 18 ετών και άνω. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού, παρά μόνο τη διάθεσή να μάθετε! Βασικές γνώσεις αγγλικών είναι απαραίτητες καθώς όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

 

Τι, Πού και Πότε;

Είναι δωρεάν εργαστήρια χρησιμοποιώντας ανοιχτό λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας και θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα εργαστηρίων στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Επίσης, θα χορηγηθούν δωρεάν εισιτήρια μετακίνησης με τα ΜΜΜ για τους επιλεγμένους συμμετέχοντες.

 

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τις βασικές δεξιότητες πληροφορικής. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή και να περιηγούνται στο διαδίκτυο, πώς να δημιουργούν έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πώς να δημιουργούν ένα cv. Θα εξοικειωθούν επίσης με εργαλεία αυτοματοποίησης γραφείου (επεξεργαστής κειμένου, υπολογιστικά φύλλα κ.λπ.).

 

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, και περιλαμβάνουν δύο τρίωρα μαθήματα σε 2 ημέρες της εβδομάδας (απογεύματα)  για 8 εβδομάδες από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο 2019.

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται στις 15/05/2018 στις 23:59, για αυτό δηλώστε σύντομα συμμετοχή στο:

https://ellak.gr/code-create-registration-form/

 

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση Code and Create δείτε το htps://eellak.ellak.gr/code+create/

 

__________________________________________________________________

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 35 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

 

Επικοινωνία: Έλενα Μπάρκα 210 2209380, info at ellak.gr

 

ΔΤ ΕΕΛΛΑΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή