Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

DiscoverEU: Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για νέους 18 ετών

Το DiscoverEU είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει τη δυνατότητα σε νέους 18 ετών να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις, για να μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) θα ανακαλύψουν τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ατέλειωτη ποικιλία των πόλεων και των χωριών της.

Αυτό το ταξίδι θα δώσει επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν με άλλους νέους, να αποκτήσουν ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση και να συνειδητοποιήσουν την ευρωπαϊκή σου ταυτότητα.
Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν από τους δύο γύρους αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί σε όσους επιλεγούν μία ταξιδιωτική κάρτα.
Αιτήσεις ηλεκτρονικά από τις 2 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 16 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
• Ποιος/α μπορεί να υποβάλει αίτηση;
Για να έχεις δικαίωμα να υποβάλεις αίτηση, πρέπει να έχεις γεννηθεί μεταξύ 2 Ιουλίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης) και 1 Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης), να έχεις την υπηκοότητα ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης και να συμπληρώσεις σωστά τον αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης.
Αρκεί απλώς να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ και να απαντήσεις μια συμπληρωματική ερώτηση. Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2019 και της 31ης Ιανουαρίου 2020.
Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να κατανοήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους φίλους και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου;
Λάβε υπόψη σου ότι αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, εφαρμόζουμε ειδικούς όρους που θα σε βοηθήσουν να λάβεις μέρος στο DiscoverEU.
• Πότε και πώς να υποβάλω αίτηση;
Μπορείς να υποβάλλεις αίτηση διαδικτυακά εδώ:
https://europa.eu/youth/discovereu_el
Αιτήσεις ηλεκτρονικά από τις 2 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 16 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης)