Ελλάς Γαλλία, Συμμαχία: Θέλουμε την ενίσχυση του ρεύματος Μακρόν στην Ευρώπη

“Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι 6 της Ξάνθης
«Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα μπροστά, εάν δεν κινηθεί, θα σαπίσει», είπε από την Ξάνθη ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι 6. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους για αντιευρωπαϊκό κλίμα και καλλιέργεια της λογικής πως για όλα φταίει η Ευρώπη, την ίδια ώρα που οι υπουργοί των κυβερνήσεων τους έλεγαν στους Έλληνες: «Εγώ δεν θα σου έκοβα τίποτα, η Ευρώπη μου λέει να τα κόψω».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη διάλογο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και ξεκαθάρισε πως πρόβλημα στην Ευρώπη δεν δημιουργούν μόνο οι ακροδεξιοί, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας τώρα συγκρούεται μετά από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης μαζί τους, αλλά «και τα δημαγωγικά και λαϊκίστικα στοιχεία που και ο ίδιος εξέφρασε». Παράλληλα, αναφερόμενος στη ΝΔ, είπε ότι για τον κ. Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές αποτελούν «το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα ξανακάνει υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη».

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως η ατζέντα του εκλεκτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι προφανώς εναντίον των Ελλήνων και αναρωτήθηκε το λόγο που η ΝΔ επενδύει πάνω σε «έναν άνθρωπο που εκφράζει πολύ συντηρητικές απόψεις και έχει ελληνοφοβία».
Ερωτηθείς για το κατά πόσο μία μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, απάντησε: «Η δύναμή σου δεν εξαρτάται μόνο από τον πληθυσμό σου, αλλά από τις μεγάλες ή μικρές συμμαχίες σου. Ψηφίζοντας Ευρωβουλευτές συνδιαμορφώνεις την ηγεσία της Ευρώπης.»

Τέλος, επαναδιακήρυξε την συστράτευση του Ποταμιού με την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση του Προέδρου Μακρόν στην οποία πρόσφατα εντάχθηκαν και οι φιλελεύθεροι δημιουργώντας μια μαγιά στην Ευρώπη από μεγάλες και μικρότερες δυνάμεις με πίστη στις ίδιες οικονομικές αρχές. «Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση του ρεύματος Μακρόν στην Ε.Ε.», είπε και αποκάλυψε πως είναι οπαδός του παλιού συνθήματος «Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία».

Για την ατζέντα Μακρόν και το μέλλον της Ε.Ε
-Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τις επενδύσεις και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη. Να έχει τα κονδύλια. Να βάλει του κανόνες.
-Η σχολική εκπαίδευση και οι ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα των νέων θα πρέπει να ενισχύεται από την Ε.Ε.
-Δεν μπορεί το παιδί της Ξάνθης να έχει λιγότερες ευκαιρίες από το παιδί που γεννιέται στην Γαλλία ή στην Ισπανία. Πρέπει να τους παρέχεται ίδια εκπαίδευση και ίδια μόρφωση για να μπορούν να κατακτήσουν τους ίδιους στόχους.
-Πρέπει να προχωρήσει η εγγύηση των καταθέσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ποσά μέχρι 100.000 ευρώ.
-Οι πολυεθνικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πρέπει να φορολογούνται εκεί που βγάζουν κέρδος.
-Η Ελλάδα πρέπει να βρει ένα παραγωγικό μοντέλο έξω από επιδοτήσεις και ρουσφέτια.
-Στον Αγροτικό τομέα χρειάζεται προστασία του περιβάλλοντος με μείωση των φυτοφαρμάκων κατά 50% τα επόμενα χρόνια. Οι ανταγωνιστές μας πρέπει να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
-Πρέπει να εμβαθύνουμε την Ευρώπη. Να αλλάξουμε ακόμα και τις Συνθήκες, ώστε να οδηγηθούμε σε μια Ευρώπη που θα είναι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Για την Γερμανία
Κανείς δεν δίνει τζάμπα λεφτά. Η Γερμανία δίνει τα περισσότερα χρήματα στην Ε.Ε και έχει αυξημένο ρόλο στην Ευρώπη διότι θέλει να δημιουργήσει μία αγορά.

Για τις ευρωεκλογές
-Αν ψηφίσετε το Ποτάμι θα ψηφίσετε αυτές τις 27 θέσεις. Όχι αριστερά και δεξιά φούμαρα.
-Το Ποτάμι προτείνει ανθρώπους που τα πτυχία τους, η δουλειά τους και το βιογραφικό τους μετράνε.
-Οι Ευρωεκλογές είναι αυθύπαρκτη πολιτική πράξη που έχει αξία.
-Έχει σημασία αν θα αποφασίζει για την μεταναστευτική πολιτική ο ακροδεξιός, ο αριστεριστής ή ο φιλελεύθερος.

Για τον ευρωσκεπτικισμό
-Μια χώρα κολοσσός όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία έχει χάσει τον μπούσουλα μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκολληθεί από την Ε.Ε.
-Η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί, θα είχε πεινάσει, θα είχε πάει στο ξεροκόμματο, αν είχαμε GREXIT.
-Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα επιλέξει το θάνατό της.
-Οι Ιταλοί αντιλαμβάνονται πως οι χώρες που έχουν αποσχιστικές τάσεις, δεν μπορούν να κάνουν δικά τους ταμεία χωρίς να λογαριάζουν καθόλου την Ε.Ε.

Για τον διχασμό των Ελλήνων και την κρίση
-Η Ελλάδα χρεοκόπησε στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών με τα σκάνδαλα τους.
-Η Ευρώπη μπορεί να μην έκανε όλες τις σωστές υποδείξεις, αλλά η Ελλάδα πήγε στην Ευρώπη και ζήτησε δανεικά.
-Η μεγάλη ντροπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι ότι έδωσε την ευθύνη στους δανειστές μας να βρουν τα χρήματα και από πού θα κόψουν. Αυτό είναι το πρόβλημα της ανικανότητας των Ελλήνων πολιτικών και πολιτικάντηδων.
-Η κρίση στην Πορτογαλία και στην Κύπρο ήταν η αφορμή για εθνική συνεννόηση. Για εμάς η κρίση ήταν η αφορμή, για να βρίζει ο ένας το άλλο.
-Το κάθε κόμμα λέει για το άλλο: «Αν πεθάνεις, θα πάει καλά η χώρα».
-Τα λεφτά που συνεχίζουν να είναι εκτός τραπεζικού συστήματος, είναι εις βάρος των παιδιών μας.

Για το κόμματα εξουσίας
-Τα μεγάλα κόμματα, έχουν και μεγάλες ασθένειες που εμφανίζονται όταν φτάνουν στην κυβέρνηση, αφού έχουν κόσμο να ταΐσουν και να βολέψουν.
-Η οικονομία είναι καθηλωμένη γιατί έχουμε ένα γραφειοκρατικό κομματικό κράτος και τεράστιο δημόσιο.
-Η διαφορετικότητα εμπλουτίζει τον πολιτικό διάλογο.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή