Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: 4 με 11 Μαΐου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Μια μοναδική Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων με αναφορές στην ελληνική παράδοση και την ιστορία του τόπου μας φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από τις 4 έως τις 11 Μαΐου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυθεντικές ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, άρματα της Επανάστασης του 1821, παλαιότυπα σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτισμό, βιβλία, χάρτες και γκραβούρες, με ειδικό τμήμα αφιερωμένο στον γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας σε κείμενα και αναπαραστάσεις ξένων χαρτογράφων και συγγραφέων.
Η είσοδος στην Έκθεση, όπως όλες οι διοργανώσεις του Δήμου, είναι ελεύθερη για όλους με ώρες επίσκεψης το πρωί 10.00 – 14.00 και το απόγευμα 18.00 – 20.00 (με ξενάγηση).
Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 4 Μαΐου στις 19.00 στον χώρο εκδηλώσεων του Πολύκεντρου, με ένα αφηγηματικό ταξίδι στα χρόνια της Επανάστασης του 1821.
Τις επόμενες ημέρες την σκυτάλη αναλαμβάνουν οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι της πόλης, παρουσιάζοντας σε επιλεγμένες βραδιές, στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο κάθε ένας το δικό του πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.
Αναλυτικά:
Κυριακή 5 Μαΐου στις 19.00, Σύλλογος Ρουμελιωτών «Ο Καραϊσκάκης»
Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19.00, Σύλλογος Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος»
Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19.00, Σύνδεσμος Κρητών «Η Μεγαλόνησος Κρήτη»
Σάββατο 11 Μαΐου στις 19.00, Παμπελοποννησιακός Σύλλογος «Ο Γέρος του Μοριά» – Σύλλογος Απανταχού Πελεκαναδαίων – Χορεύτικος Όμιλος «Ειρηνή»

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή